Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Allen & Heath

Allen & Heath er et engelsk firma hvis primære kompetence ligger inden for højkvalitets studie og scene mixere. Allen & Heath blev grundlagt i 1969 af Andy Bereza og Steve Batiste og beskæftigede sig i starten med at designe og lave mixere til den engelske musik scene. Bl.a. brugte Genesis, The Who, Bee Gees og Pink Floyd alle sammen mixere som var udtænkt og lavet af Allen & Heath. Den quadrofoniske MOD1 mixer, som Alan Parsons anvendte til Pink Floyds live koncerter, herunder Live at Pompeii, har bl.a. sin oprindelse hos Allen & Heath.

Historien bag Allen & Heath

Andy Bereza forlader Allen & Heath i starten af 70’erne for at danne AB Audio mens Allen & Heath fortsætter med at ekspandere og udvikle deres sortiment indenfor lydudstyr og mixere. Allen & Heath hører til blandt de nytænkende firmaer i en forholdsvis ny branche og er forgænger indenfor mixer design. Bl.a. er Allen & Heath den første fabrikant der monterer potmetre og kontakter direkte på indgangskanalens printkort. Allen & Heath udviklede første modul mixere, hvor dele af mixeren kunne udskiftes som en enhed. Allen & Heath var det første firma til at lave en lille mixer, en 6-kanals, 2-udgangs transistoriseret mixer kaldet MiniMixer. Og Allen & Heath Syncron A mixer var den første til at bruge op-ampere. CMC mixeren var den første mixer med en mikroprocessor, beregnet til at integrere MIDI-funktioner med en mixer.

Skallering

Allen & Heath blev i 1991 købt af Harman International og med Harman i ryggen samt en ihærdig fokus på produktudvikling og kvalitet lykkedes det Allen & Heath at tidoble deres aktiviteter over en tiårig periode. I 2001 køber Allen & Heath’s ledende medarbejdere Harman ud og Allen & Heath fortsætter frem til 2008 med at være delvist medarbejder ejet indtil de bliver købt ud af D&M Holdings som på det tidspunkt også ejer Denon.
Allen & Heath ejes i dag af Electra Partners og har hovedsæde i Penryn, England, hvor de beskæftiger omkring 200 medarbejdere med udvikling, salg og service af Allen & Heath mixere og udstyr.