Hurtig levering
30 dages tilfredshedsgaranti
Vi er e-mærket

Kontakt vores værksted

Kontakt vores værksted for prisforespørgsler eller med spørgsmål om reparation af musikinstrumenter eller elektronik.

Telefon:
86 32 32 86

Udskiftning af pickupper

Kan man skifte pickup på sin guitar?

Ja, det kan man, og der kan være flere fordele ved at gøre det, end man lige forestiller sig! Hvis du f.eks. spiller en anden musikgenre nu, end du gjorde, da du købte din guitar, så kan det være oplagt at udskifte én eller flere af dine pickupper. Det kan også være, at du har fundet den guitar, som bare føles som varmt smør i dine hænder, men som lyder helt forkert. Hvis du var så heldig at opleve 1980’erne, kan det også være, at du bare ville elske en pickup i Shocking Pink i stedet for den kedelige sorte pickup i din gamle guitar.
Heldigvis elsker vi at nørde hos Danguitar, og vi er vilde med at tale grej, så du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl omkring, om du har de rigtige pickupper til lige netop dig i din guitar.

Hvis man ikke ligefrem er decideret guitarnørd, så kan det nemlig være særdeles svært at gennemskue, hvad det lige er, som er forskellen på de forskellige guitarpickupper, og hvad det betyder i praksis. Men, der er mange forskelle, og forskellene kan være ret markante.

Findes der mange forskellige guitarpickupper?

Ja, det må man sige! Der findes pickupper i rigtig mange forskellige udformninger og størrelser. Der findes aktive og passive pickupper, der findes humbucker pickupper, mini humbucker pickupper, single coil pickupper, lipstick pickupper, soapbar pickupper, stacked humbucker pickupper mfl.
Flere af pickup typerne dækker over nogenlunde det samme, hvilket vil sige, at eksempelvis en stacked humbucker ikke nødvendigvis er så forskellig fra en mini humbucker osv. Men, der er til gengæld stor forskel fra en aktiv humbucker og til en passiv single coil.

Hvad er forskellen på guitarpickupper?

Det er et både stort og komplekst emne, som er utroligt svært at ”koge ned” til en kort forklaring. Men, der findes pickupper til alle forskellige musikgenrer og guitarister, og der findes et utal af alle typerne og i mange forskellige prisklasser. 

Hvem kan skifte pickup i min guitar?

Hvis du overvejer at udskifte én eller flere af dine pickupper (det behøver ikke være dyrt), så skriv, ring eller besøg os for en snak om pickupper og priser - vi elsker nemlig at hjælpe!