Hurtig levering
30 dages tilfredshedsgaranti

Kontakt vores værksted

Kontakt vores værksted for prisforespørgsler eller med spørgsmål om reparation af musikinstrumenter eller elektronik.

Telefon:
86 32 32 86

Skal man skifte strenge på sin bas?

Strenge bliver med tiden ringere og ringere af mange forskellige årsager. Det kan eksempelvis skyldes fugt og snavs fra fingrene, men også bare almindeligt slid.
Du kan typisk både se, mærke og høre det, når dine strenge trænger til udskiftning. Strengene får misfarvninger og rust her og der, de bliver sværere og sværere at stemme ordentligt og de lyder ikke lige så klart og sprødt, som de gjorde fra nye.

Hvor tit bør man skifte strenge?

Der kan være meget stor forskel på, hvor tit du bør skifte dine strenge. For nogle er det nærmest en ugentlig opgave, mens det for andre kan være en årlig begivenhed.
Der er mange faktorer der spiller ind på strenges holdbarhed. Naturligvis er det væsentligt, hvor meget du spiller på din bas, men selvfølgelig også, hvordan. Din sveds pH værdi påvirker også strengenes levetid, hvilket betyder at der er forskel fra person til person, uanset om de har nøjagtig samme spillestil og antal øvetimer. Endeligt er der forskel fra én type strenge til en anden, alt efter hvilket materiale de er lavet af.

Kan man selv forlænge strenges holdbarhed?

Hvis man er grundig med at tørre sine strenge af efter øvning, og hvis man opbevarer sin bas korrekt i et klima uden for meget fugt, så har man allerede gjort meget godt for strengenes holdbarhed.
Man kan også købe strenge, som er ”coatede”. ”Coatede” strenge er, fra fabrikken af, belagt med en ultratynd belægning, som forhindrer at strengene ældes i samme tempo som almindelige strenge. Dog går man en smule på kompromis, da coatede strenge ikke er helt ligeså crispy og lækre fra nye af, som ordinære strenge – simpelthen fordi selve coatingen dæmper strengenes vibrationsevne en smule. 

Findes der forskellige strenge?

Udover de ovennævnte coatede strenge, så er der jo både forskellige mærker, materialer og tykkelser, når det kommer til strenge, og der er mange muligheder for at optimere sit strengevalg i forhold til spillestil og genre. Det er rimelig komplekst at komme omkring alle mulighederne samt udfordringerne med hensyn til strengevalg, så vi sidder klar både ved telefonen, på mail og i vores butik for at hjælpe dig med at finde de helt rigtig strenge til netop dig!