Hurtig levering
30 dages tilfredshedsgaranti
Vi er e-mærket

Kontakt vores værksted

Kontakt vores værksted for prisforespørgsler eller med spørgsmål om reparation af musikinstrumenter eller elektronik.

Telefon:
86 32 32 86

Kan man skifte bånd på en bas?

Efter mange timers spil på din bas, så vil båndene uundgåelig blive slidt. For de fleste bassisters vedkommende har man ligesom et ”mønster”, man ubevidst følger – altså områder på gribebrættet som man bruger mere end andre. Det vil sige, at bånd bliver slidt forskelligt. Det kan du typisk både se med dine egne øjne, men sandsynligvis også opleve ved at bassen stemmer i nogle områder, men ikke i andre.

Hvor hurtigt bliver bånd slidte?

Hastigheden på slid varierer meget fra nogle typer bånd til andre. I gamle dage brugte man typisk nikkelbånd, som er meget bløde og dermed hurtigere bliver slidt. De har også en helt bestemt ”feel”, som moderne basser typisk ikke har - med mindre, de er lavet specifikt som vintage basser med gammeldags features.
På moderne basser bruger man efterhånden flere forskellige materialer til båndene, og det er blandt andet blevet populært med rustfri stålbånd, som er særdeles stærke og dermed slides meget langsomt. Disse rustfri stålbånd har også deres egen ”feel”, da de typisk reagerer meget hurtigt på dine bends og vibrato.
Der er desuden også stor forskel på, hvor hurtigt forskellige bassister slider deres bånd – qua forskellen på den individuelle spillestil.

Hvem kan skifte bånd på min bas?

Her hos DanGuitar har vi nogle erfarne og kompetente teknikere, som kan hjælpe dig med både en vurdering af standen på dine bånd og som selvfølgelig kan give dig et godt tilbud på udskiftning til nye friske bånd.