Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Vox

Vox har sin oprindelse i The Jennings Organ Company som umiddelbart efter 2. verdenskrig havde succes med at sælge og fremstille elektroniske keyboards i Storbritanien. I 1956 henvender Dick Denney sig til Jennings med en prototype på en guitarforstærker som Denney selv har udviklet ved siden af sit virke som Big Band guitarist. Denney og Jennings arbejder i de følgende år videre på Denney’s design og forstærkeren bliver i 1958 lanceret som den første Vox guitarforstærker, Vox AC15.

VOX er med til at definere Rock lyden

Vox AC15 bliver et stort hit blandt Englands rock musikere hvor især Shadows men også andre britiske bands tager forstærkeren til sig. Shadows efterspørger dog en mere kraftfuld forstærker som kan måle sig med den kraftfulde 80 watt Fender Twin guitarforstærker som Fender lancerede i 1957. Allerede året efter, i 1959, lancerer Vox derfor en kraftigere 30 watt guitarforstærker hvor Vox bibeholder AC15 guitarforstærkerens forforstærker kredsløb men udruster den med en dobbelt så kraftig effektforstærker med 4 styk EL84 rør og GZ34 ensretter rør samt 2 styk Celestion G12 alnico højttalere. Den nye forstærker, Vox AC30, bliver en kæmpe succes og den bliver et centralt element i The British Invasion hvor bands som The Rolling Stones, The Kinks og The Yardbirds gør flittigt brug af Vox AC30 guitarforstærkeren.

The Beatles og Vox forstærkeren

I 1962 beslutter The Beatles sig for at anskaffe en AC15 og en AC30 Top-Boost, hvilket kommer til at påvirke en hel generation af håbefulde guitarister over hele verden. Den kimende og skurrende VOX guitarforstærker lyd blev snart synonym med 60’ernes rock guitar lyd. Og både AC15 og AC30 forbliver populære guitarforstærkere helt op til i dag, hvor Vox forstærkeren spiller et centralt element i mange af vores største guitarheltes guitarlyd. I nyere tid anvendes Vox Guitarforstærkeren bl.a. af Brian May, Oasis, Radiohead, Rory Gallagher, Ritchie Blackmore, The Edge, Mark Knopfler, John Scofield, Mike Campbell, Peter Buck og mange, mange andre.

Afbalancering af vintage Vox guitarlyd og moderne teknologi

Mens Vox trofast har vogtet over den klassiske Vox guitarforstærker lyd i over 50 år, så har det ikke afholdt dem fra at videreudvikle og eksperimentere med deres forstærker designs. Deres Valvetronix (VT) forstærkere var blandt de første modelling forstærkere med integrerede vakuumrør, mens VOX Night Train kombinerer den klassiske VOX lyd med moderne high-gain kapaciteter. Vox er også de første til at anvende NuTube rør i deres MV og VX forstærkere.

Der er en Vox til enhver smag

Tusindvis af guitarister bruger VOX forstærkere for at skabe deres signaturlyd, herunder Brian May (Queen), Elvis Costello, Matthew Bellamy, Tom DeLonge, Chris Shiflett (Foo Fighters) og mange flere. Vox tilbyder forstærkere til alle behov. Lige fra begyndere til øvede til profesionelle og verdenskendte musikere. Vox har siden 1992 været ejet af Korg, som i dag varetager arven fra Jennings og Denney.

Vox hos DanGuitar

Vox forstærkere kan du købe hos DanGuitar til konkurrence dygtige priser og med DanGuitar tilfredshedsgaranti, som giver dig 30 dage Money back hvis du ikke er tilfreds med din forstærker. Derudover kan du benytte dig af vores ekspertise og produktkendskab samt vores omfattende supportservice på alle Vox’s produkter.