Loading

TC Helicon

I 2000 gik danske TC Group og canadiske IVL Technologies sammen om at stifte TC-Helicon. Helt fra starten har missionen med TC-Helicon været at producere lydudstyr til sangere, og med så kompetente kræfter skulle det snart vise sig at være et usædvanlig bæredygtigt projekt.

Mange af os husker dengang, hvor man som sanger måtte over til mixeren for at indstille sin lyd og i øvrigt ikke havde særlig mange knapper at skrue på. Besværligt og bestemt ikke optimalt. Og så godt som umuligt at skifte effekt undervejs i et nummer.

Den røde tråd i TC-Helicons vokalprocessorer er sangerens mulighed for at styre sin egen lyd. Lyden skal ganske vist stadig gennem mixeren, men med en vokalprocessor får sangeren værktøjer, der på mange måder minder om en guitarists pedalbræt - tilpasset til sang, naturligvis.

Afhængigt af processor-modellen kan man som sanger selv vælge blandt effekter som rumklang, ekko og vocoder, man kan få vokalprocessoren til at lægge korstemmer på, og man kan lave loops og andre spændende ting. Nogle af modellerne giver endda mulighed for at gemme indstillinger.

Vi kan ikke finde produkter, der matcher dit valg