Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Music Man

Music Man blev grundlagt i 1971 af Forrest White og Tom Walker. White havde arbejdet for Fender siden 1954, dels som fabrikschef og senere som vicepræsident, og Tom Walker havde i en årrække været salgsrepræsentant for Fender. Walker kontakter Leo Fender, der i 1965 havde solgt Fender til CBS, og overtaler ham til at skyde penge i Music Man samt deltage som designer. Music Man’s første produkt er en guitarforstærker, Music Man Sixty Five, og den efterfølges af en lang række Fender designede forstærkere frem til 1976, hvor Music Man lancerer deres første bas - nemlig Music Man StingRay. StingRay er en 4-strenget bas med boltet hals og et karakteristiskt 3 + 1 tuner arrangement, som eliminerer "døde pletter" på gribebrættet. StingRay er udrustet med en enkelt stor humbucker pickup, som er forbundet med en to-bånds fast frekvens EQ. StingRay bassen sælger forholdsvis godt, og den får i 1978 følgeskab af en 2-pickup model, som Music Man kalder for Sabre. I 1979 forlader Fender Music Man for at danne G&L, og I 1984 er Music Man tæt på konkurs.

0 vare(r)

Det lykkedes Ernie Ball at købe Music Man, og Ernie Ball flytter Music Man til San Luis Obispo, Californien, hvor man genoptager fremstillingen af den succesfulde Music Man StingRay. Ernie Ball genrejser Music Man ved at lancere en række nye elguitar modeller, som stort set alle sammen tager udgangspunkt i kendte guitarister. Music Man lancerer således Silhouette (1986), Steve Morse Signature (1987), Eddie Van Halen Signature/Axis model (1990), Albert Lee Signature (1993), Steve Lukather Signature (1993) og John Petrucci (1999). Music Man introducerer også en række nye elbasser herunder StingRay 5 (1987), Sterling Bass (1993) og Bongo Bass (2003)

Finish og elektronik fra Music Man

Der er to ting som guitarister og bassister værdsætter med Music Man’s instrumenter - den ene er finish og den anden er elektronikken. Malingen og kroppens finish er af en kvalitet, som man ikke ser særligt tit. Halsene er udfærdiget med gunstock olie og voks, hvilket giver Music Mans guitarer og basser en helt enestående spille fornemmelse. Elektronikken afhænger af modellen, men du får højkvalitets pickupper fra verdens førende pickup producenter eller Music Man's egen interne elektronik, som er lige så imponerende. Specielt Music Man's custom humbuckere er legendariske for deres udsøgte detaljerigdom og imponerende gennemslagskraft. Alle instrumenter leverer uovertruffen, støjfri lyd takket være en grafit acryl hulrums lakering og aluminiumbeklædning på indersiden af slagpladen.