Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Line 6

Line6 blev grundlagt af Marcus Ryle og Michel Doidic, som tidligere havde været med til at udvikle så navnkundige produkter som Alesis ADAT, Alesis Quadraverb og Alesis QuadraSynth samt Digidesign’s SampleCell. Efterhånden som digital signalbehandling, i løbet af 80’erne, blev mere og mere kraftfuld og samtidigt mere overkommelige prismæssigt, begyndte de at udvikle DSP-baserede produkter til guitarister. I 1996 lancerede de verdens første digitale modelling forstærker, AxSys 212, og i 1998 præsenterede de os for den banebrydende POD multi-effekt, som revolutionerede musikbranchen via dens fantastiske tone og den nemme måde, hvorpå man nu fik mulighed for at optage guitar på. POD’en blev en enorm succes for Line6, og Line6 videreudviklede og forbedrede den kontinuerligt op igennem det første årti. Den oprindelige POD blev efterfulgt af POD 2.0 i 2000, og så gik det ellers derud af med bl.a. en Bass POD, POD pro, POD XT, POD Floor, POD X3, POD HD m.m. Uanset om du var begynder eller professionel, så var der en POD, der matchede dine behov. POD’en dannede også grundlag for Line6’s Spider guitarforstærkere, som med deres store udvalg af grundlyde og vellydende effekter har været blandt de mest efterspurgte guitarforstærkere i verden, gennem de sidste 20 år.

0 vare(r)

Verdens første modelling guitar fra Line 6

I 2002 lancerer Line6 verdens første modelling guitar, Variax. Variax’en adskiller sig fra den typiske elektriske og akustiske guitar ved at den, via sin interne elektronik, kan tage lyden fra de individuelle strenge og bruge den til at replikere lyden af specifikke guitar modeller eller typer og andre strengeinstrumenter. Herunder f.eks. lyden af en banjo, en mandolin eller en sitar. I 2008 køber Line6 sig ind i X2 Digital Wireless og udvider deres sortiment til nu også at omfatte trådløse systemer til instrumenter og sang. 2015 bliver året hvor Line6 præsenterer os for Helix. Helix repræsenterer et stort spring fremad inden for digital guitarlyd, samt en helt ny måde at tænke på for guitarister og deres forhold til teknologi.

Hvor Line 6 er i dag

Line 6 er i dag en del af Yamaha-familien, og den drivende kraft bag Yamaha Guitar Group, som er et USA-baseret, 100% eget, datterselskab af Yamaha Corporation, Japan. Yamaha Guitar Group samler alle teams i Yamaha, som beskæftiger sig med udvikling af udstyr til guitar og bas, og Line6 har fået en central rolle, ikke bare som Line6, men også som drivende kraft i udviklingen af Yamahas produkter. Som Line6 selv siger det: We’re proud that our history of pushing for new ideas that serve guitarists. We’re all about giving you access to the tools you need to create, perform and record in ways you never thought possible. We promise that we'll always take dramatic leaps so you can reach new heights with your music. That's our commitment to you, because in the end, we love being a part of making great music.