Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Korg

Korg’s historie starter i 1963, da Tsutomu Katoh og Tadashi Osanai udviklede deres Doncamatic DA-20 elektriske auto-rytme maskine. Katoh ejede på dette tidspunkt en natklub, hvor Osanai jævnligt optrådte med sin harmonika, ledsaget af en Wurlitzer Sideman trommemaskine. Osanai var utilfreds med sin trommemaskine og overbeviste Katoh om, at han skulle finansiere sine bestræbelser på at bygge en, der var bedre.
Succesen med DA-20 trommemaskinen fører til, at Fumio Mieda bliver opmærksom på Korg, og han kontakter Katoh i 1967 og overbeviser ham om at forsøge sig med at fremstille orgler. De aftaler at Mieda skal lave en prototype, og 18 måneder senere vender han tilbage med et programmerbart orgel. Korg’s orgler bliver en stor succes i 60’erne og i starten af 70’erne. Men, en stadigt stigende konkurrence får Korg til at ekspandere sortimentet og bevæge sig ind i det ekspanderende synthesizer og keyboard marked. Korg lancere således deres første miniKORG synth i 1973, og den efterfølges af verdens første patchbare og polyfoniske synth, Korg PS-3100, og den legendariske semi-modulære synth, Korg MS-20, som kommer i 1978.

5 vare(r)

Korg vokser

Korg blomstrer og vokser hurtigt op til at blive en fuldt modnet producent, og opfinder af elektroniske tangentinstrumenter. Egenskaber som transponerings funktion, indbyggede effekter, sample synthese lyddesign er allesammen teknologier som kan henføres til Korg. Korg har igennem årene begået nogle af de mest populære synthesizere herunder den mest solgte synthesizer nogensinde, Korg M1. Den eftertragtede Korg Polysix og de innovative Prophecy og Trinity synthesizere har ligeledes alle deres oprindelse hos Korg.
Mens Korgs keyboards, synthesizere og digitalpianoer er udbredte blandt sangskrivere, keyboardspillere og musikproducenter, så har Korg i ligeså høj grad været i spidsen, når det drejer sig om elektronisk musikproduktion og DJing. Moduler som Korgs Kaoss Pad og Electribe serien har været populære siden slutningen af 90'erne, og efterhånden som elektronisk musikproduktion er gået væk fra en overvejende softwarebaseret platform til, i højere grad at anvende analogdrevne moduler, har Korg’s Volca serie været den toneangivende platform. En tilbagevenden til analoge synths med modeller som MS-20 og MINIlogue samt den populære microKORG, har etableret Korg som den førende leverandør at musikudstyr til en ny generation af elektroniske musikproducenter.
Korg hører i dag til blandt de førende og mest innovative producenter af elektroniske musikinstrumenter og udstyr herunder effekt processorer og guitar pedaler, optageudstyr og elektroniske stemme apparater.