Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Ibanez

Ibanez har sin oprindelse i Hoshino Gakki som i 1908 begyndte som salgsafdeling for musikinstrumenter, og som en del af boghandlerkæden Hoshino Shoten.

15 vare(r)

Ibanez i de tidlige år:

I 1935 besluttede Hoshino Gakki sig for selv at fremstille akustiske spanske guitarer. Guitarer som i Japan blev solgt og markedsført under navnet Ibanez Salvador til ære for den spanske guitarbygger Salvador Ibáñez. I 1957 begynder Ibanez af fremstille elguitarer, som hovedsageligt er kopier af navnkundige amerikanske designs, men i 1977 får Gibson nok af alle de kopi guitarer, og slæber Ibanez i retten. Gibson og Ibanez indgår i 1978 i et forlig, og Ibanez stopper med åbenlyst at kopiere amerikanske designs.

Sagsanlæget bliver lidt en velsignelse for Ibanez, da det tvinger Ibanez til at gå nye veje med at udvikle og fremstillle deres egne designs. I slutningen af 70’erne og starten af 80’erne får Ibanez stor succes med deres Roadstar og Iceman elguitarer, og i starten af 80’erne indleder Ibanez et samarbejde med nogle af den tids mest fremtrædende guitarister herunder Steve Lukather, George Benson, Joe Pass, Allan Holdsworth og Lee Ritenour, som alle får deres egne signatur Ibanez guitarer.

Nye tider for Ibanez:

I 1987 indleder Ibanez et samarbejde med Steve Vai, hvilket fører til et af de mest skelsættende elguitar designs i elguitarens historie, nemlig JEM elguitaren. JEM elguitaren er en videreudvikling af Ibanez RG modellen, som Ibanez lancerede i 1986, og designet var stærkt påvirket af datidens superstrat elguitarer såsom Jackson Soloist, Kramer Beretta og Hamer Chaparral. Ibanez JEM er og var en mere aggressivt stylet elguitar, både med hensyn til form og med hensyn til specifikationer, og var dermed i langt højere grad tilpasset den moderne guitarist’s krav til tone og spilbarhed. I 1998 introducerer Ibanez verdens første serieproducerede 7-strengede elguitar (igen et samarbejde med Steve Vai) Ibanez Universe UV777P, og i 2007 lancerer Ibanez verden første serieproducerede 8-strengede elguitar.

Ibanez i dag:

Ibanez er den éne af de 3 store mærker indenfor strengeinstrumenter og tilbehør. Og den eneste af de 3som ikke hører hjemme i USA. Udover at lave elguitarer, så har Ibanez haft en kraftig indflydelse på elbas og western-guitarens design, og de står derudover bag en af de meste berømte guitarpedaler, nemlig den allestednærværende og ofte kopierede Ibanez Tubescreamer.