Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

ESP Ltd

ESP (Electric Sound Products) er en Japansk fabrikant der fremstiller højkvalitets elguitarer og elbasser under henholdsvis ESP og LTD navnet. ESP startede oprindeligt med at producere reservedele til elguitarer, herunder kroppe og halse til Robin Guitars, Schecter Guitar Research, Kramer og DiMarzio. I starten af 80’erne har ESP ligeledes en mindre produktion af elguitarer som de udfører på bestilling, og i 1985 kommer George Lynch til Japan sammen med sit band Dokken.

0 vare(r)

Strømlignet produktion

I den forbindelse får George Lynch behov for en ny hals til sin guitar og han havner i ESP’s butik i Tokyo. George Lynch opdager ESP’s custom byggede elguitarer og bliver så begejstret, at han bestiller den model, som vi senere kommer til at kende som ESP Kamikaze. Kamikaze kommer i handlen, og den opnår stor succes, hvilket fører til at ESP overgår til serieproduktion, Det er i denne periode at ESP lancerer M1 Standard, MI Custom, Horizon Custom og Surveyor bassen. ESP opnår yderligere berømmelse i forbindelse med Metallica’s indtog på metal scenen bl.a. kaster James Hetfield sin kærlighed på Explorer modellen (ESP EXP/MX), hvilket førte til at ESP’s elguitarer blev mere og mere efterspurgte. En ESP EXP/MX koster i dag mere, hvis man finder den brugt end den i siden tid kostede som ny.

Udbredelse af kvaliteten fra ESP

ESP elguitarer og elbasser har fra starten af været meget eksklusive og bekostelige instrumenter beregnet til at opfylde de kvalitetskrav, som professionelle musikere har. I 1995 beslutter ESP dog at introducere LTD serien for at give en større mængde guitarister adgang til ESP’s eftertragtede modeller. oprettet for at producere ESP’s produkter af høj kvalitet til en mere overkommelig pris.
ESP er i dag blandt de største leverandører af guitarer inden for heavy metal-genren. Og ESP guitarer benyttes bl.a. af Jeff Hanneman, James Hetfield, Kirk Hammet, John Carpenter, Dave Mustaine, Adam Darski og Alexi Laiho.