Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Elixir

Elixir er en amerikansk producent af strenge til guitar, bas, banjo og mandolin, som bliver grundlagt i 1995. Men vi skal helt tilbage til 1958 for at få hele historien om Elixir. Efter i 16 år at have arbejdet med forskning indenfor flourpolymerer beslutter Bill Gore sig for at opsige sit job hos Dupont og starte sin egen virksomhed. Han sætter sig for at udvikle en ny proces til isolering af elektriske ledninger ved at anvende polytetrafluorethylen (PTFE), og det fører til en række skelsættende opfindelse, som gør at Gore udvikler sig til, i dag, at være en af de førende virksomheder indenfor anvendelsen af PTFE.

I forbindelse med forskning og udvikling indenfor PTFE anvender Gore guitarstrenge til at teste nye materialer på. De belagte guitarstrenge fungerer ganske godt til formålet, men de lyder forfærdelige som guitarstrenge, og da der befinder sig et par guitarister blandt forskerne, så tager de initiativ til at forsøge på at lave en belagt streng, som rent faktisk kunne lyde godt.

0 vare(r)

Elixir går videnskabeligt tilværks

De starter med at analysere deres yndlings guitarstrenge for at etablere en målestok for den lydkvalitet, som de søgte at opnå. Ved hjælp af en dynamisk signal analysator studerer de toner, måler frekvenser og strengenes sustain. De opfinder en maskine, som kan simulere den naturlige slitage en guitarstreng er udsat for ved normal brug. Og de anvender højhastigheds fotoudstyr til at studere belægningernes holdbarhed.

Test strengene bliver belagt med et utal af forskellige belægninger, og de bedste resultater bliver sendt ud til test blandt 15000 guitarister. Denne lange proces resulterede i de første officielle Elixir prototyper, som igen blev sendt ud til til 5000 guitarister til yderligere testning. Tilbagemeldinger fra test strengene bliver gennemgået og evalueret og efter en sidste tilbagemelding og nogle små tilrettelser har Elixir produceret den første belagte guitarstreng.

Elixir har siden 1995 udviklet og raffineret deres coatede strenge og leverer i dag strenge til guitar, bas , mandolin og banjo med den originale Polyweb Coating samt ultratynde Nanoweb coatede strenge. Begge typer er produceret ud fra den samme grundlæggende ide: en mikroskopisk tynd og avanceret polymer belægning, der omgiver strengen for at beskytte det mod korrosion og snavs uden at belægningen har kontakt med det kritiske område mellem viklingerne - der hvor klangen i guitarstrengen ligger. Elixir strenge holder derfor deres tone i længere tid end nogen anden guitarstreng, så du skal ikke skifte strenge så ofte, og du har mere velklang ud af dit instrument.