Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Electro Harmonix

Det er lidt ironisk at guitarverdens mest ikoniske produkter er skabt og udtænkt af ildsjæle som ikke spillede guitar. Marshall forstærkere er således skabt af en trommeslager, Fender elguitarer og elbasser er udtænkt af en elektronik mekaniker og det er en pianist og keyboardspiler der står bag Electro-Harmonix.

Mike Matthews kommer fra et job som sælger hos IBM, men han søger en måde, hvorpå han kan kombinere sin interesse for musik med sit arbejdsliv. I den forbindelse kommer han i kontakt med opfinderen og elektronikingeniøren Robert Myer og sammen konstruerer de en af de første Electro Harmonix pedaler, LPB-1, en line booster.

Den ikoniske Big Muff fra Electro Harmonix

I 1969 lancerer de Electro Harmonix’s mest ikoniske pedal, Big Muff Pi distortion/ sustainer, hvis lyd er så omsiggribende, at den i dag er blevet imiteret og kopieret af næsten enhver pedal producent.

Op igennem 1970'erne etablerer Electro Harmonix sig som en pioner og førende producent af guitar effektpedaler. Electro Harmonix var den første producent, som det lykkedes at lave billige og overkommelige effekt pedaler til guitarist og bassister, herunder den første flanger pedal, Electric Mistress, den første analoge delay pedal uden bevægelige dele, Memory Man, den første guitar synthesizer i pedal form, Micro Synthesizer og den første rørbaseret distortion pedal, Hot Tubes. I 1980 udvikler og fremstiller Electro Harmonix også en af de første digitale delay/looper pedaler, 16-Second Digital Delay.

I midten af 80’erne stopper Electro-Harmonix med at lave pedaler og begynder i stedet at sælge vakuumrør til elguitarforstærkere. Men i midten af 90’erne bliver de gamle 70’er Electro Harmonix pedaler enormt eftertragtede og Electro Harmonix beslutter derfor at genudsende de populære gamle pedaler igen herunder Big Muff Pi og Small Stone. I 2002 begynder Electro Harmonix at designe helt nye pedaler og nye kreationer som POG Polyphonic Octave Generator, the Freeze Sound Retainer hele “9” Serien, bestående af B9, C9, Key9, Mel9 og Synth9 keyboard emulator pedalerne, demonstrerer at Electro Harmonix ikke har mistet deres talent for at producere unikke og innovative pedaler.