Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Dunlop

Jim Dunlop støbte grundlaget for det, der senere skulle blive til Jim Dunlop Company i 1965, mens han stadig arbejdede som ingeniør for Barr & Stroud (kikkerter). Hans første produkt var Vibra tuneren, en lille enhed som kunne monteres på en guitar med en sugekop, og som brugte et vibrerende rør til at indikere hvordan guitaren skulle stemmes. Jim Dunlop besøgte efterfølgende forskellige musikforretninger for at sælge sit nye produkt, og han blev i den forbindelse opmærksom på, at der var et marked for en god capo, især hvis den kunne klare en 12-strenget guitar. Med sin tekniske baggrund skabte Dunlop ”toggle” capoen og startede fremstillingen af 1100 serie capoen som den dag i dag stadig er i produktion.

62 vare(r)

Dunlop laver verdens bedste plekter

Dunlop kastede sig efterfølgende over plektret. Efter at have læst hver udgave af Guitar Player Magazine og have noteret sig guitaristernes kommentarer til hvad de kunne lide og ikke kunne lide ved plektre. Gik han i gang med at udvikle det nylonplekter som den dag i dag er verdens mest brugte plekter.
I 1972 forlader Dunlop sit job hos Dymo Industries for at fokusere på sin egen virksomhed på heltid. Han flytter til Benicia, Californien og udvider sortimentet til også at omfatte sliderør, strenge, remme og andet tilbehør som plekter holdere og stringwindere.

Dunlop overtager Wah pedalen

I starten af 80’erne opdager Dunlop, at det ikoniske Cry Baby mærke var i spil. Dunlop køber mærket af Thomas Organ i 1981, hvilket bliver starten på Dunlop’s indtog indenfor effektpedaler. Sammen med ingeniøren Sam McRae gennemgår Dunlop hver eneste komponent i Wah pedalen med henblik på at løse de problemer, der havde været med pedalen med hensyn til holdbarhed og konsistens. Dunlop forbedrer designet med nye jack stik, potentiometre og forbedrer Cry Baby pedalens overordnede konstruktion og relancerer Wah pedalen under det navn, vi i dag kender som GCB95.
I 1987 overtager Dunlop MXR og MXR får i 1999 følgeskab af Way Huge. Vi kan takke Jim Dunlop for at holde liv i nogle af de mest populære pedal designs gennemtiderne. For eksempel begyndte Dunlop i 70'erne, længe efter at flere af 60ernes tonedefinerende klassikere var afgået ved døden, at reproducere og modificere den berømte Arbiter Electronics Fuzz Face distortion, Echoplex ekkoet og den legendariske Shin-ei Uni-Vibe phaser/chorus.
Dunlops produkter spænder i dag over capoer og plektre til slides, strenge, bånd tråd og remholdere til en lang række elektroniske enheder herunder den originale Cry Baby wah-wah pedal, Uni-Vibe phaser, Heil Talk Box samt MXR og Way Huge effektpedaler.