Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Charvel

Med navne som Eddie Van Halen (Van Halen), Richie Sambora (Bon Jovi) og Randy Rhoads (Ozzy Osbourne) bag sig, står Charvel den dag i dag som et stærkt og ikonisk guitarbrand med historie. Charvel blev skabt i løbet af 70’erne, og opbyggede momentum og popularitet op igennem 80’erne, grundet relationen til navnene foroven.

0 vare(r)

Slik for øjnene

Charvel guitare er bl.a. kendte for en god kombination af høj kvalitet, og guitarer som er fede at kigge på. Tager du en Charvel guitar med på scenen, kan du være sikker på at blive bemærket, og skille dig ud fra mængden – mange Charvel guitarer finder du nemlig med kreative grafikker, ubehandlede marmorhalse, og mange andre innovative udsmykninger.

Kvalitet ligger i Charvels DNA

Charvel blev skabt af Wayne Charvel, som i de tidlige 70’er arbejdede for Fender i tre år, hvorefter han startede "Charvel's Guitar Repair" i 1974, hvor han reparerede Fender guitarer med udløbet garanti og bragte livet tilbage i dem. Hans værksted fik et godt omdømme for både at yde reparationer af høj kvalitet, og mulighederne for at opgradere sin guitar med hans egne dele, eller give den et custom finish – han kræsede for instrumenterne.

Markedskræfterne kæmper

Grundet Charvels efterspurgte produkter, var det dog et spørgsmål om tid før virksomheder fra Asien begyndte at kopiere guitardelene, for at sælge dem langt billigere. Charvels modtræk var at bygge hele guitare fra ny. Disse blev konstrueret med trækomponenter outsourcet til Mesa Boogie og Schecter guitarkroppe, i kombination med forskellige eftermarkedskomponenter – hvoraf en del formentlig stammer fra de selv samme asiatiske virksomheder, som i første omgang lukkede Wayne Charvels første forretning. Sådan vender Charvel altså en fiasko til succes, men beholder sin oprindelige DNA med egne guitardele af høj kvalitet.

Superstrat

Mod slutningen af 70’erne, gjorde Charvel sine fornyede designs af Fenders Stratocaster vældigt populære. Disse fornyede designs bestod ofte af en strat-krop, med en enkelt humbucker sat nederst, samt et Fender-lignende tremolo bro-system. Dette moderniserede Stratocaster design bliver kendt som en Superstrat guitar – og netop denne type guitar var specielt egnet til at spille heavy metal på, som var yderst populært for tiden. Dette produkt er kernen i Charvel, og de er den dag i dag blevet sat i strømlinet produktion, og er blevet forfinet til sit eget produkt, til forskel fra dengang – hvor Wanye Charvel blot tilpassede sin kunders guitarer, som de kom ind i hans butik, efter deres ønsker.

Wayne Charvel sælger til Grover Jackson

I 1978 sælger Wayne Charvel sin guitarforretning til Grover Jackson, som tager forretningen ind i en ny æra hvor der udover kvaliteten på guitarene, også skal kredses for den æstetiske rockstar-faktor – her samarbejdes der bl.a. med Randy Rhoads fra Ozzy Osbournes daværende band.

Fender køber Charvel

I 2002 bliver Charvel solgt til Fender, og Charvel brandet går igennem endnu en ny æra, hvor Fender forsøger at bringe den oprindelige DNA i Charvel tilbage. De lancere ”San Dimas” modelserien, som er en serie af amerikansk-produceret guitarer i høj kvalitet, og de åbner en custom shop. Her er service igen sat i fokus, og du kan som kunde få Charvel til at producerer og tilpasse den perfekte guitar til dig.