Flid, fedt og snyd?

Du vil gerne lave nogle spændende video'er til Youtube og få masser af følgere. Det samme gælder naturligvis for din profil på Instagram - for da slet ikke at tale om Tiktok, hvor du godt kunne bruge nogle flere kommentarer på dét, du laver.

Du er en lysende stjerne foran et kamera, og du har masser af spændende ting at sige, så indhold er der også masser af. Desværre hjælper det dig ikke, når man hverken kan se eller høre dig ordentligt, og netop dér er det, at du har brug for noget, som kan hælpe dig med at brænde igennem. Men vent nu lidt - måske er løsningen kun et klik eller to væk?

Du bestemmer jo selv over din egen indsats. Men med de rigtige virkemidler, så har du hverken brug for fedt eller snyd. Der skal nemlig ikke ret meget til for at tilføre dine optagelser noget mere liv og lys. Du skal bare vide hvordan...

Lyd og lys

Det er ikke svært - lad os hælpe dig!

Her skal det nemlig handle om, hvordan du nemt, hurtigt og billigt kan lave nogle bedre videoer på dine sociale medier... Som antydet i overskriften er der to helt afgørende områder, hvor du kan forbedre din kvalitet og på den måde nå længere ud med dit indhold ved at få flere likes og delinger. Det handler om lyd og lys, og du vil blive overrasket over, hvor professionelle dine optagelser bliver - selv med ganske små justeringer!

TikTok?!

Der er naturligvis forskel på dit behov - alt efter hvilket medie, du gerne vil optimere dine optagelser til. Svaret herfra er nemmest, hurtigst og billigst, hvis det skal handle om at give dig de bedst mulige optagelser til Tiktok. Det er ikke engang sikkert, at du ved det endnu, men du har brug for et stativ, som kan holde din telefon, samtidig med at du får en god belysning af optagelserne af dig selv.

Ind på scenen kommer Led-15 fra Record, som er et gulvstativ med indbygget "ring light" og hele tre mobilholdere.... Jeg har selv set, hvad en 15-årig pige kan udrette med sådan et stativ og det er ikke småting, der kommer ud af dét! Det er så let at bruge, at det er til at græde over, og du finder det ved at klikke her eller på billedet af det ude til venstre. Dit klik åbner naturligvis i et nyt vindue. Hvis du stadig ikke er overbevist, så se med her

 

 

... Og som en uventet bonus, kan stativet holde din telefon forsvarligt, så du ikke længere behøver at balancere den på vinduesgesimser eller hjemmelavede opstillinger på mere eller mindre risikable underlag. Jeg kender for eksempel en pige, som i en periode slæbte rundt på en høj trappestige, hvor hun balancerede sin telefon på græsplæner, flisebelægninger og alle mulige andre aldeles uegnede underlag i haven. Tro mig: Det gav ikke verdens bedste billeder....

Hvis du er lidt smart, sætter du i øvrigt en powerbank fast i én af mobilholderne, for Led-15 tager nemlig sin strøm fra et USB-stik, så nu kan du optage hvor som helst...

Mikrofoner til Youtube-lyd...

Du kender det helt sikkert selv... Lyden betyder altså meget, når du ser andres videomateriale fra nettet. Vi er nået dertil, hvor vi hurtigt klikker videre til næste video, hvis lyden eller billedet ikke er i god kvalitet, for så gider vi ganske enkelt ikke at spilde vores tid på det. Dét har jeg selv prøvet indtil flere gange indenfor den senste uge - skrattende lyd eller vindstøj får mig til at finde en anden video. For dig betyder det helt konkret, at du mister seere, hvis du ikke har noget ordentligt grej og har styr på, hvordan du bruger det!

Dét vil vi også gerne hjælpe dig med, og løsningen er endnu engang nemmere, end du tror! Der er jo ikke nogen, som gider bøvle for meget med ledninger eller mix, så det skal være let at gå til. Heldigvis kan man få masser af trådløst udstyr, som giver både god lyd og bevægelsesfrihed, mens du optager.

Ind på scenen kommer WM-61 fra konkurrencedygtige Record - et sæt med en trådløs mikrofonenhed, som sender din lyd til den medfølgende modtager på op til 70 meters afstand. Signalet er digitalt, så der opstår ingen forvrængning eller anden støj undervejs i signalkæden. Sættet er utroligt let at arbejde med op parres med en enkelt knap på enhederne. Du kan justere lydstyrke/gain direkte på modtagerenheden eller efterfølgende i dit mix. De indbyggede batterier rækker til 8 timers optagelser og oplades via USB-C på kun 1,5 time, og så er du klar igen. Og hvis looket på optagelserne skal være mere diskret, så medfølger der også en krave-mikrofon, som kan tilsluttes senderen. Du får sættet leveret i et lækkert transportetui, og du finder hele herligheden ved at klikke på billedet af WM-61 ude til højre eller lige her....

Er I flere, der skal vlogge sammen, kan i naturligvis få sådan et sæt trådløse mikrofoner til to - men stadig med kun én modtager, så der ikke af dén grund bliver mange flere enheder at holde styr på. Bare klik her, så skal du se!

Hvis du er mere til de små krave-monterede mikrofoner, som i det store udland kaldes for "lapel mics", så kan du kaste et blik på "lillebror", WM-41, som dog ikke har genopladelige batterier indbygget. Du finder dén pakke ved at klikke lige her.

Vlogger-pakken

Hvis det skal være rigtigt simplt og kompakt, så skal du se på, om ikke Records vloggersæt VK-37 er noget for dig?

Her er der indbygget lyd, lys og bordholder til din smartphone for en særdeles overskuelig pris. Pakken indeholder blandt meget andet 360 graders kuglehoved, så du altid kan finde den helt rigtige vinkel til dit lys og optageudstyr, og der medfølger endda en vindhætte til mikrofonen, til hvis du skal optage undendørs under mere vanskelige forhold. Lyssætningen kan justeres fra 0 til 100 procent og selv farvetemperaturen kan du også bestemme. Du sikrer dig et eksemplar af pakken ved at klikke lige her eller på billedet af dette herlige stykke udstyr til venstre for disse linier.

VK37 har også en mere spartansk "lillesøster" i form af pakken VK-20, som indeholder det mest nødvendige i en lidt simplere form. Til gengæld kan du med VK-20 fra Record komme i gang med at vlogge for en særdeles imødekommende pris og med samme, gode kvalitet som med de større pakker. Du finder "lillesøster" ved at klikke lige her!

Online møder

Vi bringer en servicemeddelelse: Det samme udstyr, som kan bruges til at skabe indhold på Tiktok og alt det andet, som de unge vil ha', kan også bruges til at forbedre kvaliteten af dine videokonferencer eller online-møder. Al den nemme lyssætning og de trådløse mikrofoner med omnidirektional lyd kan også i meget, meget høj grad forbedre kvaliteten af dén lyd og video, du sender ud på nettet i andre sammenhænge! Hvis du "bare" ønsker dig en lille forbedring, så kan du starte med at kaste et blik på vores klemme-mikrofon, ML-15, som du finder ved at klikke lige her. Den er ikke trådløs, men i forhold til den indbyggede mikrofon i computeren i iPad'en, vil du straks bemærke en stor forskel.

Din kolleger vil blive helt overraskede over, hvor godt du tager dig ud, når først du får installeret en god lampe på dit skrivebord, så de kan se dig ordentligt under video-møderne...

Tag for eksempel et kig på den prisbillige skrivebordslampe, LED-14 fra Record, som kan du se på billedet ude til højre: Lampen står på sin egen trefod på bordet, og LED-lysringen har en diameter på 11. cm. Den medbringer sin egen ledning på hele 190 cm., og på fjernbetjeningen kan du vælge, om lyset skal være koldt, køligt eller varmt. Hele herligheden kræver kun USB, så du kan forsyne den med strøm fra din computer, en powerbank eller én af de opladere, som du alligevel har til at ligge over hele huset!

... Og selv hvis du kan, behøver du jo ikke at synge for dine kolleger, vel?

Hvis du er mere til en fastmonteret mikrofon på din telefon, iPad eller computer, så skal du se med her, hvor Michael demonstrerer en CM-22.

 

 

Måske har jeg ikke verdens bedste ører, men jeg synes personligt, at den lyder helt enormt godt! Du finder dit eget eksemplar ved at klikke lige her.