Igen i år byder dækproducenten, Firestone, velkommen til talentkonkurrencen - Battle of Sound – hvor præmien er 2x gavekort på hele 25.000 kr. som I frit kan vælge musikinstrumenter, lyd- eller lysudstyr for her hos DanGuitar.dk.

”Er det ikke vildt svært at vinde sådan en konkurrence” spørger du!? Nej, det er faktisk ikke specielt svært! Du skal selvfølgelig være bedst for at vinde, men sådan er det jo ofte med konkurrencer. Til gengæld har du 2 forskellige kategorier, du kan vælge i mellem – solistkategorien eller bandkategorien. Dermed skulle det vist være umuligt ikke at passe ind i en kategori, uanset hvilken sammenhæng du end dyrker din musik i. Der er altså 25.000 kr. til både en solist og et band! Så, om du er medlem af et Ober Polka orkester eller forsøger at etablere dig som solist indenfor mongolsk strubesang, gør det ingen forskel – bare det drejer sig om original musik af en art.

Musik og gummi?!?

Spørgsmålet ”hvad hulen laver en dækproducent med en musikrelateret talentkonkurrence” presser sig nok allerede på…. Men for Firestone er det helt normalt at håndtere både gummi og musik, og de er dygtige til begge dele! Faktisk har de hjulpet aspirerende musikere, i snart 100 år, med at få deres musik ud til masserne, og i år er det tredje gang, at de afholder Battle of Sound konkurrencen her i Danmark.

Alt det med musikken startede, for Firestone, tilbage i 1928 på NBC, hvor radioprogrammet The Voice of Firestone fungerede som en platform, hvorfra nye, ukendte artister kunne få deres musik spillet. The Voice of Firestone gav rigtig mange ukendte artister den så vigtige ”air time”, som ellers var utrolig svær at få i tiderne langt før det dersens internet. The Voice of Firestone kørte, i øvrigt, på NBC frem til 1963.

Mere end en præmie

Èn ting er, at 25.000 kr. kan være en særdeles mærkbar hjælp til et upcoming band eller - solist, men da konkurrencen delvist afgøres via online stemmer, giver det også en fantastisk mulighed for at få massiv eksponering ude på de sociale medier. Som deltagere i Battle of Sound, kan I nemlig forvente at nå langt ud i de virtuelle kroge af de sociale medier, da både de dygtige marketingsfolk hos Firestone og os her hos DanGuitar.dk arbejder intenst med løbende at lave massiv kampagne for konkurrencen – ligesom du formentlig kommer til, hvis du vil vinde Battle of Sound 2020.

Altså en mulighed for ambitiøse musikere, som er svær at prissætte. Desuden står vi selvfølgelig klar til at hjælpe vinderne med at få mest muligt ud af deres 25.000 kr. her hos DanGuitar.dk efter at gavekortene har fundet deres nye ejere.

Hvem har egentlig vundet konkurrencen før?

Vinderne de sidste 2 år har været meget varierende i udtryk og stil - lige fra lyrisk indie inspireret singer-songwriter musik og til elektropop/rock inspireret af improvisationsjazz og punkrock. Dermed er det vist cementeret, at du ikke skal holde dig tilbage fra at deltage, selvom du spiller musik med meget lange beskrivelser. Dog skal du vide, at du også er lige så meget velkommen i deltagerfeltet, selvom du spiller ska, pop, jazz eller andre stilarter med korte navne!

Dommerne og stemmerne

”Men hvordan gør vi, og hvem bestemmer, hvem der vinder?”, kan jeg næsten høre dig spørge. Jamen, det er faktisk heller ikke svært. Det kræver blot noget godt originalt materiale (ikke kopi musik) og noget godt gammeldags benarbejde. Altså ikke ulig hverdagen for enhver ambitiøs musiker.

Konkurrencen er bygget således op, at det er 3 professionelle dommere, der udvælger de deltagere, som går videre til selve finalerunden. Dommernes stemmer vægter med 1/3 i finalerunden, og de stemmer, I så selv skaffer, tæller de sidste 2/3.

Når I har tilmeldt jer og uploadet jeres bedste materiale, fra uge 25 til uge 32, på Battle of Sound hjemmesiden, så går de professionelle dommere i gang med at vurdere og votere for at finde 9 deltagere i begge kategorierne, som så går videre til finalen. Når finalisterne så offentliggøres, i uge 34, skal I så i gang med at promovere jer selv og, på den måde, sørge for at samle flest mulige stemmer – der kan stemmes på jer fra uge 35 til og med uge 38.

Selvpromovering har måske en lidt negativ klang i nogle brancher, men i musikbranchen er det både positivt, nødvendigt og en super øvelse til resten af jeres musikkarriere. Tidligere deltagere har været ret kreative i deres ”gøren opmærksom på dem selv”. Nogle har bagt kager til hele deres skole eller arbejdsplads, og andre har delt flyers ud på gader og stræder, men fælles for dem alle har været en stor indsats på sociale medier.

Professionelle dommere

”Hvem er egentlig de professionelle dommere i Battle of Sound”? Spørger I nok nu. Jo altså, bl.a. er der Marcus Winther-John, der blev kendt som ét af de stiftende medlemmer i Inside the Whale og sidenhen har skrevet platinsælgende hits for flere store nationale og internationale navne. Bl.a. står Tim Christensen, Mads Langer, Christopher, og Sanne Salomonsen på CV’et.

Sara Elisabeth Nedergaard er også en del af dommer-truppen, og det er hun især på grund af hendes daglige virke som journalist og anmelder for musikmagasinet, GAFFA, men i høj grad også på grund af hendes store interesse for upcoming musik.

Endelig kan vi præsenteres Simon Heggum, som ligeledes er skribent og musikanmelder hos GAFFA, men også selv aktiv musiker og med en forkærlighed for det nye og gerne lidt ”skæve”.

Så med 3 sådanne kapaciteter indenfor musikken, er alle deltagere i særdeles kyndige og trygge hænder.

Held og lykke

Kort sagt. Hvis du en ambitiøs solist, der laver sit eget materiale, eller er medlem af et lige så ambitiøst band, som også laver sit eget materiale, så er Battle of Sound konkurrencen en fantastisk mulighed!

Så der er vist ingen vej uden om, at du skal ind på https://battleofsound.firestone.dk/ og tilmelde dit band. Husk, at der er mulighed for tilmelding til og med uge 32.

Når du kommer ind på hjemmesiden, skal du indtaste kontaktoplysninger, uploade et foto samt indsætte et link til musikken, du gerne vil deltage med. Derefter skal du finde dine promotortalenter frem og i gang med at få folk til at stemme på dig.

Vi kan kun ønske dig alt mulig held og lykke, og vi glæder os til at hjælpe dig med at finde for 25.000 kr. udstyr i vores shop.