Tag musikken med ud

Spiller du alene på gaden eller på meget små spillesteder - på guitar, ukulele eller harmonika? Eller går du bare med tanker om at komme i gang med at få din musik ud til et lidt større publikum?

Du behøver ikke at være en ny Bob Dylan, Ed Sheeran eller Katinka for at komme ud med din musik. Men siden jeg nu fik nævnt Katinka, så lad os lige tage et eksempel, så vi alle sammen ved, hvad vi taler om. Her er danske Katinka, som stadig er ét af tidens mest spændende navne

 

Men nu skal det jo ikke handle for meget om etablerede kunstnere... Her taler vi om DIG og DIN musik. Men hvad skal der til, for at du er rustet til at optræde ude i verden?

Her er nogle guldkorn om netop dét.

Gode råd om at spille på gaden

Før du drager ud på gaden eller på kaffebar for at spille din musik, har vi samlet nogle gode råd til dig

 • Sørg for, at du kan høres!
 • Stem dit instrument ofte - du styrtbløder tilhørere, hvis du spreder falske toner!
 • Vær nærværende i din kommunikation med publikum. Du er der for at underholde dem, så gør noget nyt og uventet engang imellem!
 • Godt humør skader heller ikke. Igen: Du er der for at underholde!
 • Hvis du er lidt nervøs for det, så læs DanGuitars blogindlæg om at slippe af med sceneskræk. Du finder linket nedenfor...
 • HVIS nogen skulle have lyst til at give en skilling, er det dumt, hvis du har glemt at lægge hatten frem..
 • Og VIGTIGST: Alle elsker temaet fra Godfather... Men sgu' da ikke flere gange i timen!!! Overlad nu bare dét til østeuropæeren på gågaden...

Her giver en fyr, der hedder Oliver sine gode råd til første gang, du skal ud at spille på gaden - det er dér, der på engelsk hedder "busking"

 

 

Hvad har en singer-/songwriter brug for?

Du er nødt til at finde den helt rigtige balance mellem dit behov for lyd(-kvalitet), logistiske overvejelser om transport og dén slags trivialiteter OG den økonomi, du ønsker eller har mulighed for at lægge i projektet... Det er formentlig ganske indlysende, men du har som minimum brug for følgende

 • Et instrument - guitar, violin, melodica eller hvad du nu foretrækker
 • En lille forstærker til akustiske instrumenter - helst batteridrevet
 • En tuner - hvis du spiller et strengeinstrument!!!
 • Diverse udstyr i form af mikrofon, - stativ og -kabel

Spørg vores dygtige medarbejdere, hvad de anbefaler. Vi kan altid hjælpe med at sammensætte en "pakke" til netop dit behov!

Indspil din musik

Det er også en mulighed at indspille din egen musik, så du bedre kan sprede dit "digitale visitkort" eller dine egne backingtracks, hvis du arbejder med dén slags.

Det er faktisk let at lave sine egne tracks. Se for eksempel her nedenfor, hvor Mary Spender demonstrerer en prismæssigt overkommelig Yamaha FG 800M guitar i kombination med Line 6's Sonic Port VX og prøv at lytte til det med hovedtelefoner, så du kan høre, hvor god lyden er blevet med forholdsvis simple og prisbillige virkemidler!

 

Det er bare om at komme i gang - hvad enten du er mest fascineret af at spille live eller indspille din musik.