Hurtig levering
30 dages tilfredshedsgaranti
Tilbage til oversigt

Guitarstørrelser - Find den rette - En omfattende guide

Når du skal købe en guitar, vil du hurtigt lægge mærke til, at der findes et hav af modeller og endda i forskellige størrelser. Det er fordi, at størrelsen på din guitar faktisk har en stor betydning for dens spilbarhed; det er essentielt, at enhver guitarist har mulighed for et behageligt guitarspil uden nogen form for fysisk anstrengelse.

I vores guide til guitar-størrelser vil du finde al den nødvendige information, så du bliver klædt på til at vælge den guitar, der passer bedst til dig alt efter alder, højde og ønsker til guitar-type. Er du lige startet din rejse mod at blive en ikonisk guitarist, kan du også med stor fordel læse vores vejledning ‘Lær at spille guitar’ – hvor giver vi dig gode råd, så du kommer godt i gang.

En vejledning til guitar-størrelser

I det følgende vil du få et hurtigt overblik over, hvilken størrelse vi anbefaler alt efter, hvilken guitar-type du ønsker, og hvor gammel og høj du er, da disse vil have stor indflydelse på din optimale guitar-størrelse.

Westernguitar

Se alle vores westernguitarer her

Alder Din højde i cm Anbefalet guitar-størrelse
5 - 12 år 100 - 120 cm ¾ størrelse
8 - 12 år 100 - 125 cm Guitar med lille krop
12 - 15 år 120 - 165 cm Fuld størrelse
15 år 165> cm Fuld størrelse

Klassisk/spansk guitar

Se hele udvalget af vores spanske guitarer

Alder Din højde i cm Anbefalet guitar-størrelse
2 - 5 år 75 - 100 cm ¼ størrelse
5 - 8 år 100 - 125 cm ½ størrelse
8 - 12 år 120 - 165 cm ¾ størrelse
12 år 165> cm Fuld størrelse

Elsktrisk guitar

Se hele udvalget af vores el-guitarer

Alder Din højde i cm Anbefalet guitar-størrelse
5 - 8 år 80 - 100 cm ¼ størrelse
8 - 12 år 100 - 125 cm ½ størrelse
12 år 165> cm Fuld størrelse

¼ størrelse

Selvom det ligger i navnet, så er en guitar i en kvart størrelse ikke ¼ af størrelsen af en almindelig voksen-guitar, da den er lidt længere. Det er den mindste guitar-størrelse, og er derfor det oplagte valg, hvis dit barn på mellem 2-5 år vil lære at spille spansk/klassisk guitar. Det er også den oplagte rejsekompagnon, hvis du holder af at have en guitar ved hånden, mens du er på tur.

½ størrelse

En ½-guitar er som navnet indebærer i en halv størrelse mindre end en almindelig akustisk, elektrisk eller spansk guitar. Af alle guitar-størrelser der findes, er denne mest egnet til børn, som ellers ville have svært ved at spille på en guitar i fuld størrelse. Hvis dit barn fortsætter med at spille guitar i mange år, vil de dog få behov for at opgradere til en ¾-guitar mellem 8-12-års alderen, alt efter guitar-type.

¾ størrelse

Trekvart-guitaren er som nævnt bedst til børn mellem 8 og 12 år, eller til voksne, der ikke kan spille på en guitar i fuld størrelse på behagelig vis. Denne størrelse findes i alle tre guitar-typer og er en fantastisk begynder-guitar, da størrelsen gør det nemt at øve fingerspil og de forskellige teknikker, uden at du kommer til at anstrenge din hånd, når du skal spille de dybe toner.

Fuld størrelse

Når man taler om en guitar i fuld størrelse, er der ikke et definitivt svar på dens nøjagtige mål, hvilket du kan læse mere om i afsnittet herunder. Hvis dit barn ønsker en guitar i fuld størrelse omkring12-års alderen, skal det helt sikkert være enten en spansk eller elektrisk guitar, hvorimod der først kan opgraderes til en akustisk guitar i fuld størrelse ved 15 år.

Sådan måler man en guitar

Hos DanGuitar kan du købe guitarer fra velkendte mærker som Fender, Gibson, Ibanez og Santana, og ofte vil disse mærker måle deres guitarmodeller på forskellige måder. Derfor er det vigtigt at læse produktbeskrivelsen for at finde ud af guitarens præcise mål.

Hovedsageligt er der to forskellige måder at måle en guitar, nemlig ved at måle den totale længde af guitaren fra den ene ende til den anden eller ved at måle afstanden fra broen til stolen – også kendt som skalalængden.

Sådan måler du din guitar


Når du kigger på forskellige guitarer, vil du lægge mærke til, at kroppen på de fleste modeller varierer, dog vil en guitar i fuld størrelse typisk være 96,5 cm lang. Fordi der kan forekomme så stor forskel i den totale længde fra mærke til mærke, er det bedre at kigge på skalalængden. Denne vil typisk være 64,8 cm lang, men vil også afhænge af guitar-brandet.