Vil du leve af at spille?

Det ville mange af os vel i grunden gerne... Men hvis man nu ikke liiige har fundet sig selv i dén afgørende kombination af musikalsk kompetence, karismatisk forsanger og solid sangskrivning, som kan skaffe et hit og en linie øverst på plakaten, så er der endnu en mulighed, som typisk ikke er det første, en skandinav fra det kolde nord ville tænke på. Og så er det oven i købet et job, som kan skaffe dig verden rundt på en måde, hvor du ikke selv skal hverken planlægge eller lave din egen mad undervejs.

Du skal da på

Krydstogt!

Ja, du læste rigtigt... Har du nogensinde tænkt på, at der hver dag er musikere, som arbejder på verdenshavene i luksuriøse omgivelser, og det måske kunne være noget for dig?

Lyder det eksotisk? Så se med her, hvor Rick fra Youtube kanalen "Tastyguitar" fortæller, hvad der ligger i jobbet på godt og ondt, og hvilke forskellige muligheder der er for at en fremtid i branchen.

 

 

Selv, når man tager højde for de ulemper, som rick også beskriver, så synes jeg stadig, at det lyder som et spændende job. Læg mærke til, at i slutningen fortæller om, at han skal spille oppe i polarcirkelen. Dét er da noget! Desværre er jeg selv 43 år gammel, har kone, børn og lån i huset... Og så kan jeg ikke læse noder... Need I say more?

Se lige med her

David Cola er en anden ambitiøs musiker, som har arbejdet på verdenshavene. Han er trommeslager. Som det vil fremgå af hans reportage, så er det ikke småting, man kan opleve rent musikalsk

 

 

... Men hvordan gør man så? Jo, du starter med at finde nogle af de specialiserede bureauer, som arbejder som agenter i branchen, og så er det ellers bare med at kridte skoene. Der ingen grund til at holde sig tilbage og meditere over sine manglende salgspitch, for de lever af at skaffe folk som dig til underholdnings- og feriebranchen, så de vil altid gerne høre fra potentielle nye medarbejdere! Klik her for at komme til Ricks video på Youtube, hvor du kan finde nogle links i beskrivelsen.

Hvad skal der til?

Tålmodighed, masser af øvning og erfaring fra spillejobs... En decideret uddannelse indenfor rytmisk musik vil helt sikkert heller ikke være en ulempe...

Og så skal du ikke være blind for, at jobbet også kræver andet og mere, end at du er en dygtig og omstillingsparat musiker. Hør selv, hvordan trommeslageren ovenfor fortæller om indkvarteringsforholdene på skibene, hvor man bor småt og tæt med de samme kolleger i ugevis. Det er derfor utroligt vigtigt, at du er i stand til at være en god kammerat og har nogle gode sociale kompetencer, for man kommer ud for lidt af hvert, når man er isoleret sammen med kolleger, som du ikke nødvendigvis selv har valgt. Men når dét er sagt, så er her endnu en reportage fra trommeslageren David Cola, om hvad du kan opleve - sådan rent musikalsk

 

 

Det er ikke noget, som nogen af de to musikere i videoerne ovenfor gør ret meget ud af, men det står mellem linierne, at du skal være en dygtig musiker, og at du ikke kommer langt, hvis du ikke kan læse noder, mens du spiller. Derfor er et vist element af musikalsk uddannelse også et must, hvis du vil kunne indgå i et "house band" - hvad enten det er på et skib eller en cabaret i Las Vegas, et TV-show, eller hvor du nu ellers kunne forestille dig at indgå i sådan et ensemble.

Men helt ærligt: Lyder det ikke bare enormt spændende?!