Hurtig levering
30 dages tilfredshedsgaranti
Vi er e-mærket
Tilbage til oversigt
Guitar fra generationskløften?!

Er guitaren døende? Gider de unge ikke længere at spille guitar? Måske har du hørt den salgs spørgsmål før, men her kommer svaret direkte fra én af Internettets yngste guitarhelte! Hvis du ikke har hørt om Maya Neelakantan, så kan du møde hende lige her. Maya Neelakantan er en ni-årig pige med rødder i både Indien, Australien og Grækenland, og hun elsker tilsyneladende el-guitar.


Maya Neelakantan har en kanal på Youtube, som ifølge beskrivelsen drives med hjælp af hendes forældre, og dét er der jo ikke noget at sige til, når hun kun er 9 år gammel. Til gengæld har hun brugt tiden optimalt, for Maya spiller guitar, og hun gør det godt. Da hun tidligere i år havde fødselsdag fik hun en ny Epiphone Les Paul i fødselsdagsgave, og begivenheden blev fejret med en indspilning af den meget tekniske og hele 15 minutter lange sang "7empest" af det berømte prog-band, Tool. Se med her, hvor Maya også forklarer om nummeret, og hvad hun gennem sine studier selv har samlet op fra Tools guitarist, Adam Jones.
... Men det slutter ikke her, for Maya har allerede gennem nogen tid været i gang med indspilninger til sin Youtube-kanal. Her får du en optagelse af Maya som 7-årig, hvor hun spiller sig igennem Metallicas "The Unforgiven Part III"
Maya har heldigvis også lyst til at spille musik, som afspejler hendes egen identitet og hendes multi-etniske rødder. Dét fortæller hun mere om her, hvor hun præsenterer os for et traditionelt musikstykke, som er mere end 250 år gammelt. Vær med til slutningen af videoen, hvor Maya fortæller mere om melodien og hendes egen tilgang til at spille den
Sådan noget kan man altså også spille på en moderne og helt ny el-guitar, så jeg tror, at jeg vil øve mig lidt ekstra, når jeg kommer hjem fra arbejde i dag!


Cirkus-tricks?


Man kan næsten høre Internettet fnyse over eksponeringen af en ni-årig pige, som spiller bedre end de fleste af os andre... Hvad er nu også dét for nogle "cirkus-tricks", hun laver på dén guitar? På store diskussionsfora på nettet, hvor folk som DanGuitar.dk's skribent spilder alt for meget fritid, er der altid nogen, som forarges eller vrænger på næsten over store tekniske færdigheder, og forargelsen synes at tage til jo yngre eller des mere kvindelige guitaristerne er. Måske du også selv er stødt på ytringer som "men hvor er følelsen i dét, hun spiller?"


Under alle omstændigheder, så vil jeg gerne slå fast, at Maya spiller bedre, end jeg nogensinde selv kommer til at gøre, og helt ærligt: Hvad lavede jeg selv, da jeg var ni år gammel?


Hmm... Jeg havde på daværende tidspunkt nok aldrig forestillet mig, at jeg skulle spille et instrument sådan for alvor... Jeg cyklede måske en tur engang imellem på min gamle havelåge af en cykel eller smed sten i en bæk - måske endda en kombination af de to aktiviteter... Med andre ord udrettede jeg bestemt ikke noget særligt med mit eget liv, da jeg var på Mayas alder, og dét gjorde vel de færreste af os. Meningen med disse linier er ikke at udskamme nogen, men nærmere at gøre stilfærdigt opmærksom på, at vi skal huske at påskønne ung dedikation og evner som Mayas! Den søde, lille pige har allerede nået mere i sit liv med guitaren, end mange af os andre præsterer henover en periode på årtier, og dét kalder på respekt!


Her på DanGuitar.dk synes vi, at der skal gå et "skud ud" til Maya for hendes evner på guitaren, og hvis hun en dag kommer til et spillested nær DanGuitar.dk, så fylder vi første række med alle kollegerne. Skal du med?


En Santana el-guitar til dig


Hvis du selv har mod på at kaste dig ud i guitarens fantastiske og underfulde verden, eller hvis du bare står og mangler en ny guitar, som man jo ét eller andet sted altid gør, så har DanGuitar.dk naturligvis også en fed guitar til dig. Vi kan varmt anbefale én af modellerne fra Santana, som er et gammelt mærke med danske rødder. Santana designes, udvikles og testes i Danmark, og flere af DanGuitar.dk's medarbejdere spiller selv på Santana...


Santana laver både elektriske og akustiske guitarer, men i Maya Neelakantans ånd, så lad os se på én af de fede el-guitarer her i form af en model Serpens Standard CB. Serpens er en LP-type med set neck og afrundet kontur, hvor halsen møder kroppen, så man kan spille ekstra hurtigt på de høje bånd. A pro pos halsen, så er den udviklet til at kunne spille hurtigt med en slank hals og en radius på gribebrættet på hele 14 tommer - optimeret til hastighed! Den har noget så sjældent som locking tuners, og pickupperne er udviklet til at lyde som de klassiske PAF typer med en smule mere "kant" i lyden, og så kan de coil splittes, så Serpens også rummer muligheden for ren single coil lyd. Kroppen er lakeret i blød satinlak. Du finder din nye Serpens ved at klikke på billedet af den nedenfor, men lad mig med det samme advare dig: Du får enorm værdi for dine penge!!