Killing?!

Det er ikke længe siden, at jeg en morgen blev mødt af nyheden, at "DanGuitar.dk har ansat det halve af Killing", og at jeg dermed skulle have nye kolleger. Nu er de så startet her i "kiosken", og de er heldigvis et par gode kolleger med glimt i øjet, som er lette at komme godt ud af det med. Men hvad gemmer der sig så bag det søde navn, som selvsagt på engelsk kan betyde noget helt andet end en blød lille katte-baby?

Jo, det viser sig, at Killing er et hårdtslående rockband, og at to af gutterne nu arbejder her hos os, hvor de er klar til at betjene vores kunder bedre, end nogen andre ville være i stand til at gøre det. For ligesom at komme i gang er her bandets nyeste single med tilhørende video - "Raise Your Anger" - filmet af en anden af mine gode kolleger, Michael.

 

 

Djursland på højoktan

Killing stammer fra Djursland, og Rasmus som er sanger og initivativtager er fra byen Kolind, som ligger cirka midt på Djursland. Du kommer nok til at høre en del om byen, for jeg havde researchet og skrevet det meste af denne artikel, før det gik op for mig, at det kun er ét medlem af bandet, som er fra Kolind... Betragt det som en ekstra service, og hvem vil ikke gerne vide, at postnummeret er 8560, og at der faktisk sker mere i byen, end man umiddelbart skulle tro. Der er netop åbnet en ny letbane gennem byen, som ligger på ruten mellem Grenaa og Aarhus, så Kolind er med ét rykket meget tættere på Aarhus, og ejendomsværdierne eksploderer. Byen har her i 2019 hele 1891 indbyggere, og den er også arnestedet for (en del af) thrash'ens fremtid i form af bandet Killing!

Killing spiller nemlig thrash-metal, og de gør det godt! For den uindviede kan jeg oplyse, at thrash opstod i starten af 1980'erne og er en genre indenfor hård (meget hård) rock, som kendetegnes ved højt tempo og aggressiv lyd i det hele taget. Man taler om "De Fire Store" indenfor thrash, og hvis jeg nu nævner (tidlig) Metallica, Megadeth, Antrax og Slayer, så har du sikkert en fornemmelse af, hvad thrash er for noget. Der er smæk for skillingen hver gang, og det er der helt sikkert også, når Killing er ude at spille!

Killing består af Rasmus Soelberg, Rasmus Holm Sørensen, Jesper Fogh Skousen og "Snade". Hvor navnet "Snade" stammer fra, er det ikke sikkert, at man har lyst til at vide, men han hedder i virkeligheden Kristian og er alt for rar til at spille så aggressiv musik! Killing blev dannet på foranledning af forsanger, Rasmus Soelberg, og de tre andre havde allerede på daværende tidspunkt spillet sammen i bandet End My Sorrow, da Killing trådte sammen til første øver helt tilbage i december 2013.

Bandet indspiller det meste af deres musik i øvelokalet, som er placeret hos trommeslagerens (Skousens) bedstemor i en lille by på Djursland. Her er endnu en video fra Killings hånd, som blandt andet inkluderer indspilninger i Rimsø på Djursland, færgeture og meget andet godt. I give You "Killing Time".

 

 

På DanGuitar.dk's butik på Rugvænget 1 i Grenaa, DK, kan du møde bandets sanger, Rasmus, og guitaristen Kristian som ses til venstre i de sekvenser, hvor der trackes kor i studiet. Og selvom jeg ikke er sikker på, at din farmor hører Killing, når hun er alene hjemme, så er de altså rigtigt søde og rare. Kom til Grenaa og lad dig inspirere af dem i vores store showroom, eller ring til dem på +45 86323286.

Her spiller Killing Live

Killing kan opleves mange steder i Danmark i den kommende sommer, men her har jeg bedt guitaristen Kristian om at give nogle highlights. Jeg opsøgte ham ude på DanGuitar.dk's lager, hvor jeg var nødt til at interviewe ham, mens han arbejdede med at lægge guitarer på plads, for ellers ville han aldrig blive færdig - der var mange!

Killing har i den kommende tid blandt mange andre steder tænkt sig at rocke festivalen Metal Magic i Fredericia, hvor de spiller d. 12. juli 2019.

Et andet eksotisk indslag bliver, når der er Killing på Damhuskroen på Roskildevej 244 i Rødovre. Dét løber af stabelen d. 13. september 2019.

Men størst af alle er alligevel vores lokale metal-helvede - Tornvang Open Air! Dér kan du høre Killing og meget andet godt d. 23. august 2019, før festivalen ruller videre indtil d. 25. august! Du kan følge Tornvang Open Air på Facebook ved at klikke her - eller sikre dig billet ved at klikke lige her!

 

 

Skulle du have fået appetit på mere Killing, så kan du følge bandet på Facebook på adressen KillingThrash ved at klikke her...

Bonusinfo om Kolind

Som nævnt ovenfor lykkedes det mig at researche og skrive en stor del af denne artikel, før det gik op for mig, at det kun var var Rasmus, som stammede fra byen - og IKKE hele Killing... Men da Kolind er en sød lille by, skal du da ikke snydes af dén grund. Du kender sikkert ikke selv til Kolind, for hvor skulle du lige have lært noget om dét ellers ganske vidunderlige smørhul midt i Guds grønne natur på Djursland. Derfor har jeg samlet nogle skæve og mere eller mindre relevante oplysninger og et link til, hvordan du finder vej dertil! Læn dig godt tilbage og nyd følgende fakta

  • Kolind har som nævnt ovenfor 1891 indbyggere her ved starten af år 2019 - altså indtil der flytter flere til... Eller det modsatte...
  • Det er en gammel by, som første gang nævnes i en skriftlig kilde helt tilbage i år 1416 under navnet "Kollingh"
  • Hvert år i september er byen hjemsted for "Hjorddrengens Marked", hvor man kan købe alt mellem himmel og jord, og hvor én af mine tidligere kolleger altid kommer for at købe sig en ost, der er så gammel, at den næsten selv kan gå, hvis ikke man holder øje med den!!
  • Den anden weekend i januar kan du opleve den store, årlige hobbydyrsudstilling, som trækker mere end 1.000 gæster til byen, og hvor der udstilles høns, duer, kaniner, marsvin, akvariefisk og alt, hvad der har med biavl at gøre. Alt dét kan du opleve den anden weekend i januar... Du kan selvfølgelig også lade være...
  • Kolind ligger ved den vestlige ende af Kolindsund, som nu er et tørlagt område, hvor der tidligere var en cirka 25 kilometer lang sø midt på Djursland. For de meget interesserede kan jeg oplyse, at sundet blev tørlagt omkring slutningen af 1800-tallet, for at området kunne bruges til landbrugsjord. Store dele af Kolindsund ligger op til 2 meter under havets overfalde og afvandes med pumpestationer, som er organiseret af pumpelaug bestående af borgere og interessenter fra området!
  • Til sidst sætter vi lige trumf på: Jeg kan oplyse, at min kone har arbejdet i Kolind!! Ja, stik lige dén...

... Og efter sådan en historietime trænger vi vist til endnu et stykke med Killing! Her er det tonerne (uden video) af nummeret "Wolves" fra 2018's udgivelse af EP'en "Toxic Asylum"

 

 

... Og så lovede jeg jo et link, der kunne skaffe dig til Kolind, hvis du ikke selv kan finde vej! Dét kan du så gøre ved at klikke her nedenfor:

 

 

God rejse og med kærlig hilsen fra

 

Allan