Fordomme om trommeslagere

Tror du, at trommeslagere har jord eller ren luft i hovedet, så se med her. Det viser sig, at din trommeslager er mere værd, end du troede. Måske planlægger han endda et sted inde i sit trommeslagerhoved at overtage verdensherredømmet indenfor den nærmeste fremtid? Måske har han narret jer alle sammen...

Det er en gammel fordom, at da rocken buldrede derudaf i 1960'erne, og alle gerne ville spille på et instrument, blev man spist af med bas eller trommer, hvis man ikke var så musikalsk... Ikke meget har ændret sig på dén front... Indtil nu!

Det er klogt at spille trommer

Hvem skulle have troet, at det pludselig skulle blive et intellektuelt adelsmærke at spille trommer?

Det danske musikmagasin, Gaffa, har i ly af sommerferien offentliggjort en artikel, som konstaterer, at skindet tilsyneladende bedrager - også når det kommer til bæstet bag gryderne... 

 

 

En gruppe forskere har angiveligt holdt nogle trommeslagere i bur for nærmere at kunne observere dem...

Nye studier ved forskellige universiteter, som er fælles om at være nogle af de førende indenfor forskningsverdenen, viser at det ikke forholder sig, som de gamle fordomme antyder. Universiteterne Harvard i USA, Oxford i England og Karolinska Instituttet i Sverige har fundet ud af, at "taktforståelse" og udførelse af komplekse bevægelsesmønstre (som når man spiller på trommer) kan kobles med høj intelligens, og at trommeslagerne samtidig i mange tilfælde demonstrerer at være i stand til at læse problemer.

Trommeslager i godt humør

Ud over at pege på gennemsnitligt højere intelligens blandt trommeslagerne, viste undersøgelserne også, at personer med de karaktertræk og evner, som trommeslagerne besad, tilsyneladende har en god evne til at sprede positive tanker og godt humør omkring sig!

Så husk på dét, næste gang du spontant får lyst til at smile til en trommeslager. Måske har han manipuleret dig i godt humør som et led i planen om at overtage verdensherredømmet...

Bliv ikke såret

Alt dette er naturligvis kun spas, for vi ved jo alle, at trommeslageren er bandets bankende hjerte. Selv har jeg ingen anelse om, hvordan man spiller trommer, og jeg er fuld af beundring for dem, som virkelig kan lægge et groove ned og holde tempoet, uanset hvad der sker!

PS: Hvis der var for mange svære ord i teksten ovenfor, så tror jeg, at du har en stor fremtid foran dig som bassist! :-D

Steve Jordan

Amerikanske Steve Jordan er en fantastisk trommeslager, som også er naturligt begavet i retning af at kunne spille på andre instrumenter. Han har blandt mange andre spillet sammen med John Mayer og Keith Richards, ligesom han med stor succes arbejder som producer. Her giver han er forrygende demonstration for Vic Firth, som vi hos DanGuitar.dk sælger her..

 

 

 

Som producer har han arbejdet med nogle store navne indenfor flere forskellige genrer som for eksempel Kelly Clarkson, Neil Young, Buddy Guy, Bob Dylan, Patti Schialfa OG John Mayer!

 

Trommeslager joke

Hvordan ved man, om scenen er vi vater?

... Det er den, når trommeslageren savler lige meget ud af begge mundvige!

 

 

Du finder DanGuitar.dk's trommer ved at trykke her!