De røde keyboards

Du har sikkert set dem, når du går til koncerter, og dét gælder uanset, hvad du er til... Så længe, der er tangenter involveret, er der også gode chancer for, at der står et rødt keyboard, et stage piano eller måske en synthesizer på scenen. Men vidste du, at instrumenterne er nogle af verdens bedste, og at de er bygget i Sverige?

 

 

I starten af august var jeg selv en tur på Smukfest i Skanderborg, hvor jeg så masser af Nord keyboards og synthesizere på alle scenerne!

Nord - starten med ddrum

De røde tangentinstrumenter er lavet af det svenske firma Clavia Digital Musical Instruments AB.

Firmaet er startet af de musikinteresserede Hans Nordelius og Mikael Carlsson i en kælder ved Stockholm. Dér begyndte de i 1983 for alvor at udvikle verdens første digitale tromme - allerede dengang med firmaets senere så vidt berømte, røde signaturfarve! Produktlinien "ddrum" blev senere solgt fra til en den amerikanske distributør, Armadillo - fordi man var begyndt at specialisere sig mere i retning af tangentinstrumenter.

Nord Lead

I 1995 kom firmaets nye hjertebarn på markedet i form af synthesizeren Nord Lead, som var en banebrydende og meget moderne synthesizer i en fantastisk kvalitet. Der er sidenhen kommer flere udgaver, og modellerne er løbende opdateret med cutting edge teknologi som for eksempel det, de kalder "uendelige drejeknapper", som viser de valgte parametre (lydstyrke, intensitet og alt muligt andet) med en ring af dioder rundt om knappen.

Nord Electro

I 2001 kom Nord Electro - et tangentinstrument som kunne emulere de klassiske, elektromekaniske keyboards som for eksempel Hammond orgler, el-klaver og Hohners Clavinet. Instrumentet er mere eller mindre markedsledende, når det kommer til kvalitet og repræsentationen ude blandt professionelle musikere.

Nord og Clavia DMI har et tæt forhold til professionelle og udøvende musikere over hele verden. Se eksempelvis her, hvor Brandon Coleman fra Los Angeles fusionsjazzer på et Nord Stage 3 - kun akkompagneret af trommeslageren Morgan Ågren.

 

 

Der findes også andre udgaver i form af Nord Piano og Nord Stage - som du kan vælge ud fra dit behov. Hvis du er i tvivl, står vores medarbejder altid klar til at hjælpe dig. 

Du er ikke i tvivl

Nord er noget helt særligt, og det er der mange professionelle musikere, som for længst har indset. Det er også derfor, at man ofte ser de let genkendelige keyboards og synthesizere ude på spillestederne. Og lad os bare være ærlige: De SKAL også være gode, for at vi selv som musikere vil leve med udseendet... Men smag og behag er jo heldigvis forskellig...

Nord hos DanGuitar.dk

Du finder vores udvalg indenfor Nords produkter ved at klikke her! Var det for eksempel en idé med et Nord Electro 5D Stage Piano, hvor du får kvalitet for alle pengene?