Mark Tremonti

Mark Tremonti behøver nok ikke nogen nærmere introduktion, hvis du kan lide Alter Bridge, eller måske har du hørt ham i det mere poppede rockband Creed. Mark er en moderne guitarhelt med alt, hvad det indebærer, og ud fra interviews og videomateriale at dømme også en flink og sympatisk fyr. Du kan få et indtryk af Mark Tremonti og hans forhold til grej og guitarer i nedenstående klip, som er et "Rig Rundown" fra magasinet Premier Guitar. Den guitar, det hele kommer til at handle om nedenfor, vises frem omkring 4:14 i filmen.

 

Han er født i 1974 og er dermed i skrivende stund 44 år gammel. Han er som nævnt mest kendt for at være leadguitarist i Alter Bridge, og før dét havde han samme job i bandet Creed, hvoraf de fleste af medlemmerne nu er med i Alter Bridge. Alter Bridge er et den hårdere rocks største bands lige for tiden, og sangeren fra bandet, Myles Kennedy arbejder sin fritid sammen med Slash. Myles Kennedy var i øvrigt for nogle år siden i betragtning som sanger til en form for genforening af det legendariske rockband Led Zeppelin, som af forskellige årsager ikke blev til noget.

Mark Tremonti fik sin første guitar som 11-årig, men før musikkarrieren for alvor tog fart, nåede han tage hul på et universitetsstudie i finansiering og at arbejde som kok i den amerikanske kæde Chili's, hvor han lavede mexikansk mad. Men allerede somn 23-årig fik Tremonti succes med Creed, da deres debutalbum solgte mere end seks millioner eksemplarer og indbragte dem flere topplaceringer på hitlisterne.

Fra 2004 har Mark Tremonti været en del af Alter Bridge, som har udgivet fem studiealbums med hits som "Watch over You" og "Blackbird", og bandet gør ingen hemmelighed ud af, at de er på vej i studiet igen i starten af 2019. Han har også udgivet flere soloalbums indenfor en genre, som bedst betegnes som hård rock eller måske endda Heavy Metal.

Mark Tremonti er i øvrigt gift, har to sønner og bor i Florida. Bonusinfo: Efter eget udsagn spiller han ALDRIG i almindelig standard E tuning. Bonus 2: Guitaren ved 6-7 minutter er ikke længere den eneste PRS med omvendt hoved - den nye John Mayer Silver Sky har også et omvendt hoved.

Tremonti og PRS

Mark Tremonti har sin egen signaturguitar fra det amerikanske mærke Paul Reed Smith, og som han fortæller ovenfor, er han blot den anden kunstner (efter Carlos Santana), som fik lavet en signaturmodel hos firmaet, efter at kontakten først kom i stand i slutningen af 00'erne. Der er tale om en single cut guitar á la Gibsons Les Paul - den første single cut model fra PRS. Den fås både i PRS's amerikanskfremstillede serie og som SE udgave fremstillet i Korea men stadig af meget, meget høj kvalitet. Guitaren tager sit udgangspunkt i tungere rock, men den er stadig et alsidigt instrument, som skal kunne bruges i mange forskellige lydscenarier, fordi Tremonti er meget alsidig.

Her er et lille klip, hvor du kan lære mere om den fede, grå/sorte guitar, og du kan også købe den hos DanGuitar.dk ved at klikke lige her - linket åbner i et nyt vindue, så du ikke skal gå glip af filmene på siden....

 

Joe Fenton

Da Mark Tremonti sammen med PRS Guitars skabte Tremontis signaturguitar, blev kunstneren Joe Fenton på Mark Tremontis foranledning hyret til at skabe en unik udgave af guitaren, som kun findes i dét ene eksemplar. Hvordan dét gik til, kan du se på videoen har nedenfor, hvor soundtracket i øvrigt er Alter Bridges hit "Blackbird", som for et par år siden blev kåret af Ultimate-guitar.com's læsere som den bedste guitarsolo nogensinde. Soloen er delt mellem Mark Tremonti og Myles Kennedy - i hvert fald når de spiller den live.

 

Det er svært at forklare, men den cirka 8 minutter lange video fangede i hvert fald undertegnede, usle skribent. Jeg kunne ikke lukke vinduet og surfe videre, før jeg havde set den til ende. Der er noget fascinerende over den grundigt tilrettelagte udsmykning af et perfekt instrument. Døm selv, om du er enig!?

Joe Fenton er uddannet kunstner fra Wimbledon College of Art i London, og han er født i 1971. Han arbejder meget i sort/hvid og med grafit, akryl og blæk, som det også ses under udsmykningen af guitaren. Der er noget klassisk, kristen kulturarv over nogle af dekorationerne, mens der også anes nyere og mere moderne inspirationskilder. Afstanden til et mere Heavy Metal-inspireret billedesprog er ikke stor, så guitaren og Joe Fentons univers i det hele taget passer ét eller andet sted rigtigt godt til Mark Tremonti, som for øvrigt ikke bekender sig til nogen eksisterende, officelle trosretninger, men selv siger, at han tror på Gud.

Paul Reed Smith Guitars hos DanGuitar.dk

Du kan se flere af vores fede PRS SE guitarer ved at klikke her... Jeg skal helt sikkert have én, men først skal jeg lige komme mig over julens udskejelser, OG have besluttet, om det skal være en Tremonti, en Zach Myers eller en Custom 24 i Whale Blue...

Bonus - Alter Bridge live

Ja, hvorfor ikke lige nyde Alter Bridge, nu vi er i gang. Det så sådan her ud, da de trykkede den af på festivalen Rock in Rio i 2017!!!