Hurtig levering
Returret til 24/1 2024
Vi er e-mærket
Tilbage til oversigt
Drew Sycamore

Det lyder ikke helt normalt - at udgive sit første album i eget navn i samme år, som man fylder 29 år! Men netop dét er, hvad danske Drew Sycamore har formået at gøre i en branche, som med hendes egne ord er "aldersfascistisk". Hvis du ikke allerede kender hende, så læs med her, hvor vi præsenterer en dansk-walisisk sensation, som har sat sig tungt på den danske musikbranche, og som også formår at gøre det godt internationalt.


Men skulle vi ikke først tage at høre noget af musikken og se, hvem hun i grunden er - skandinaven med det udenlandsk klingende navn. Her er Drew Sycamore med sin seneste single og tilhørende musikvideo fra starten af december 2021 - "Bodytalk"
Jeg synes, der er en inderlighed over musikken, som hæver den over "almindelig" popmusik, og så er der ét eller andet iøjnefaldende over, at hun har valgt en forholdsvis simpel produktion til "Bodytalk".


Drew Sycamore skriver, så vidt jeg har forstået, selv sine sange. Hun fortalte allerede helt tilbage i 2018/2019, at hun også skrev sange, som viste sig at være så personlige, at hun ikke havde lyst til, at andre skulle høre dem eller kunne synge med på dem. På den anden side har hun også i sin sangskrivning frembragt numre, som hun var overbevist om kunne få masser af airplay og blive til store hits, men som hun holdt for sig selv og aldrig har udgivet. Drew Sycamore har nemlig den beundringsværdige anskuelse, at hun selv skal kunne føle sangene for at kunne levere dem med overbevisning. Hun har for eksempel også haft det lidt mærkeligt med, at nummeret "Hard To Love" har fået masser af airplay, fordi det handler om hendes ekskæreste, som uden tvivl vil kunne genkende sig selv i teksten - og nummeret har fået så meget airplay, at han ikke har kunnet undgå at høre det i radioen!


Det lidt eksotisk klingende navn til trods, er Drew Sycamore vokset op i en lille og ganske landlig by i nærheden af Hobro - en by som i Drews barndom blev kåret til "årets landsby".. Hendes mor er dansk og faderen fra Wales i Storbrittanien. Som teenager flyttede hun til England for at studere elektronisk musik på universitetet, og hun endte også med at lave flere udgivelser i et projekt, som hed DREWXHILL sammen med en studiekammerat ved navn Philipp Hill. Da han flyttede til Berlin valgte Drew Sycamore at flytte "hjem" til Danmark, men det blev i form af hovedstaden, København. Efter modne overvejelser herunder også en "plan B" om at få sig et "voksenjob" udenfor musikken, endte hun med at sende nogle af sine egne sange til alle, hun kendte. Dét blev lynhurtigt til en masse opmærksomhed og en pladekontrakt, så hvor er jeg glad for, at hun ikke fik sig et job i 7-11 i stedet for at forfølge drømmen.


Det med musikken er i øvrigt en drøm, hun har haft, siden hun som seks-årig hørte Witney Houston. Siden da har der været nogle omveje og bump på vejen - som for eksempel på gymnasiets musiklinie, hvor hun følte, at alle andre var bedre til det med musikken, end hun selv var. Men som man siger, så findes der ingen substitut for hårdt arbejde, og Drew Sycamore har været i stand til at arbejde hårdere end de fleste andre. Derfor kan vi i dag lytte til hende i radioen og opleve hende live på scenerne i sommerlandet.


Lyt til sangene


Drew Sycamore har nu to albums bag sig i eget navn. I 2019 udgav hun debuten "Brutal" og i 2021 fulgte hendes store gennembrud med "Sycamore". Hun er nu blevet 31 år gammel og har utroligt godt gang i karrieren. Hun har vundet utallige priser i hjemlandet, Danmark, og hun har været nomineret til én af MTV's europæiske priser. I 2021 vandt hun prisen for Best Pop Video - Newcomer ved UK Video Music Awards i Storbrittanien.


Du har mulighed for at checke albummet "Sycamore" ud i denne smagsprøve fra Spotify

Mens hun selv beskriver processen bag sit debutalbum som "meget kontrolleret", har der været en anden vildskab og frihed over sangskrivning og produktion til "Sycamore". Dét er blevet til et album, som har høstet masser af roser fra anmelderne, og som også går rigtigt godt ind hos publikum. Mere end 380.000 månedlige lyttere på Spotify er en flot statistik for en skandinavisk kunstner!


Drew fortæller selv, at ærlighed er vigtigt for hende, når hun skriver sange og tekster. Det kan man godt høre, og jeg vil kraftigt opfordre til, at du giver især "Sycamore" en chance og en god gennemlytning eller to. Tro mig, når jeg skriver her, at der er mere power på skiven, end du normalt finder i gennemsnitlig pop-musik, som du som fast læser af disse sider måske ikke bryder dig om. Drew Sycamore er anderledes, og hun kan noget, som du vil fortryde ikke at have givet en chance!


... Og når vi taler om pop og power, så lad os slutte dagen med "45 Fahrenheit Girl"
Fedt, ikke?