Stor nyhed fra Taylor

Du har måske allerede mødt dem i vores nyhedsbrev eller andetsteds på vores hjemmeside. På den enorme messe, Winter NAMM 2019. i slutningen af januar lancerede Taylor nogle nye modeller, som vi har glædet os meget til at prøve her på DanGuitar.dk. Der er tale om guitarer i Taylors vante kvalitet og detaljeringsgrad, og så har de én afgørende feature, som er helt ny for Taylors vedkommende.

Grand Pacific

Efter mange års research har Taylor igen lanceret et pletskud af format: Grand Pacific!

Grand Pacific er en serie af "slope shoulder" guitarer med runde "skuldre", hvilket vil sige, at guitaren er mere afrundet og blød i formerne på den del af kroppen, som vender op mod halsen. Ifølge Taylors geni af en chef-udvikler, Andy Powers, giver det en helt anden klang, end man er vant til og bevarer en god dybde i tonen, mens man samtidig opnår en mere veldefineret og afbalanceret lyd - især i bassen. Andy Powers mener, at en dreadnought guitar godt kan blive lidt for buldrende i basfrekvenserne, og dét gør han op med i Grand Pacific serien, som han selv fortæller om her

 

 

... Og selvom Andy siger, at arbejdsprocessen tog sit udgangspunkt i gamle bluegrass plader, så er det færdige instrument langt mere alsidigt end netop dét! Der er tale om kvalitetsinstrumenter, som kan bruges til snart sagt hvad som helst, som Andy også fortæller om cirka seks minutter inde i klippet.

V-Class bracing

For Grand Pacifics vedkommende startede det hele med V-Class bracing - eller skal man sige, at V-Class bracing startede med Grand Pacific? Døm selv ud fra Andys udsagn i videoen ovenfor. Under alle omstændigheder siger han i hvert fald, at Grand Pacifics kropsform er dén, som han oprindeligt havde i tankerne, da han begyndte med at udvikle V-Class bracingen.

 

 

V-Class er Taylors helt nye (2018) måde at lave bracing under guitarens dæk. Hvor det mest brugte er en form for X-bracing, hvor spanderne ligger i en slags "X", har V-Class en anden form, som giver et helt andet output og mere definerede toner. Noget af det mest overraskende er nok, at V-Class ifølge Taylor og nogle af deres kunstnere giver en bedre intonation - altså at guitaren spiller renere toner og holder stemningen bedre på grund af V-Class bracingen.

Grand Pacific og V-Class hos DanGuitar.dk

Vi får naturligvis også de nye modeller på lager, og du kan allerede finde nogle af dem ved at klikke her. Check ind løbende, for vi udvider hele tiden sortimentet. For tiden arbejder vi meget med Grand Pacific 317e, 517e Builders Edition og 717e Builders Edition, som magasinet "Guitar" her demonstrerer.

 

 

Læg især mærke til de to "Builders Edition" guitarer med deres afrundede træ-bindinger, compound carve hals og andre lækkerier!

For alle tre guitarers vedkommende er det i øvrigt "e" modellerne, vi tilbyder. Det vil sige, at de er halvakustiske og udstyret med Taylors Expression System 2 pickup, som giver en fantastisk lyd og mulighed for at tilpasse klangen med tone og blend. Det er en langt mere nuanceret pickup-type, end man typisk er vant til fra halvakustiske guitarer.

... Og hvis du gerne vil se vores øvrige Taylor guitarer, så finder du dem alle sammen ved at klikke her.