Riget I Midten

De fleste har hørt om Kina, som ikke er til at komme udenom i vores moderne verden, hvor "den globale landsby" længe har været en realitet. Hele verden er heldigvis uløseligt forbundet, så vi handler med hinanden på kryds og tværs, ligesom vi mere eller mindre bevidst udveksler og bytter kulturelle indflydelser på tværs af nationaliteter og kontinenter. Derfor skal vi i dag se nærmere på det kinesiske udstyrsbrand "NUX", som efterhånden markerer sig som noget af en magtfaktor, når det kommer til lydudstyr.

NUX er selvfølgelig på klassisk, asiatisk vis en del af en gigantisk koncern, som er spredt over flere adresser, men for overblikkets skyld er her et kort, som viser, hvor hovedkontoret ligger i Shenzhen-provinsen i den sydlige del af Kina - ikke langt fra Hong Kong.

 

 

 

Jeg tror, at det er den amerikanske blues-mand, Keb Mo, som på en i øvrigt fed sang synger noget i retning af, at hans bil er japansk, hunden mexikansk og maden kinesisk. Rækkefølgen og nationliteterne er muligvis anderledes i sangen, end jeg husker dem, men princippet er til gengæld uomtvisteligt: Hele verden hænger sammen, og vi bruger og handler med hinanden uden at skele meget til oprindelsesland, og dét gælder både for mennesker, kultur og varer.

Som du helt sikkert ved, har Kina Jordklodens største befolkning på godt over en hel milliard. Kina er kommet langt, siden man i den kinesiske oldtid døbte landet, "Riget I Midten". Og i dag vil vi her på DanGuitar.dk slå et slag for, at kinesisk teknologi og kundeservice allerede har nået et niveau, hvor landet hæver sig over det gamle ry og rygte om massefremstilling og dårlig kvalitet. Alle de mennesker i Kina skal jo have noget at spille på, og når kineserne så også gerne vil handle med os andre på den anden side af jorden, sker der dét, som altid er godt for os (fritids-)musikere: Vi får mere kvalitetsudstyr at vælge imellem til stadig bedre priser og god kundeservice bliver et vigtigt konkurrenceparameter i forhold til kunderne - os!

... Og når man handler med hele verden, kan man ske at få pakker hjem til sin virksomhed med fede og spændende skrifttegn, som du kan se af det snapshot, jeg her har været ude på vores store pallereoler og nappe af en pakke, som vist ikke er sendt fra et EU-land... Hvad mon den indeholder?

NUX-FX

Hvis du ikke kender NUX i forvejen, så har jeg "to hurtige" til dig her:

  1. Navnet udtales "new X", hvilket ikke forekommer specielt indlysende for hverken os skandinaver eller dem fra engelsktalende lande.
  2. Du bør snuse til NUX's produktlinie, som er ganske overbevisende. Der er masser af fede produkter med overbevisende features og super god kvalitet.

NUX er en del af den kinesiske koncern Cherub Technology Co., Ltd. som laver mange forskellige produkter til os, som kan lide musik! Selve NUX-delen er stiftet i 2006 med det formål at lave analoge og digitale produkter til at tilfredsstille musikere indenfor enhver genre og på alle niveauer. Hos NUX nævner man selv både singer-songwriters, hobby-musikere, weekend-krigere og kommende stjerner. Der skal være noget for alle!

Og lige så vigtigt er det, at NUX går højt op i udvikling af nye kvalitetsprodukter og efterfølgende kundeservice til brugerne. Rygterne på det store Internet siger, at NUX lever op til sin målsætning om god og hurtig kundeservice, så kunderne ikke lades i stikken! Især på det digitale område har NUX valgt at satse på en placering helt i front, og det fornemmer man hurtigt, når man stifter bekendtskab med firmaets produkter.

Hvis du har tid og lyst vil jeg anbefale dig at ofre nogle nysgerrige klik på NUX's egen hjemmeside, nuxefx.com, hvor du nok hurtigt vil kunne fornemme, at NUX er en moderne koncern med check på produktudviklingen og sans for at knytte talentfulde yngre musikere til sit brand. NUX har også forbindelse til den kendte side-man og Youtube-fænement Pete Thorn, som har demonstreret flere af firmaets produkter på sine sider på de sociale medier. Se for eksempel med her, hvor Pete Thorn demonstrerer en trådløs øveforstærker med modelling og masser af fede features: NUX's Mighty Air

 

 

 

Vær lige undervejs opmærksom på, når Pete Thorn skriver på skærmen, at lydgengivelsen kommer fra kameraets mikrofon. Det gør nemlig en ret stor forskel, når vi taler om en øveforstærker, som ikke er større end en klase med fem bananer fra supermarkedet. NUX Mighty Air har i øvrigt også en lillesøster, som Pete Thorn tidligere har anmeldt på sin Youtube-kanal. Det er den økonomisk særdeles opnåelige modelling-forstærker Mighty Lite BT, som du finder ved at klikke lige her.

NUX har sat kursen mod dér, hvor man bliver opfattet som et seriøst brand, som musikere over hele verden kan regne med, og når man som undertegnede musikskribent bruger tid på den dybere del af Internettets diskussionsfora som for eksempel altid aktive TheGearpage.net, vil man kunne konstatere, at mærket har en voksende, loyal kundeskare, og at NUX's kundeservice og kvalitet i det hele taget høster mange rosende ord fra brugerne. Det gælder endda selv på et marked som det amerikanske, hvor forbrugerne i høj grad har tradition for at foretrække egne, indenlandske mærker som Gibson og Martin Guitars.

Især mærkets flagskib indenfor multi-effekter og modelling-teknologi, pedalboardet MG-30 høster masser af roser. Dét kan du se i "eksplosionsgrafikken" til højre, og du kan checke det nærmere ud ved at klikke på selve billedet eller læse vores blog med en demo af boardet. Bloggen finder du et link til nedenfor denne artikel, eller ved at klikke her. Skulle du få lyst til at anskaffe dig et eksemplar af NUX's MG-30, så finder du det ved at klikke lige her eller på billedet af det.

NUX til dig

Er der også en forholdsvis billig dims fra NUX til dig? Det kommer selvfølgelig an på, hvad dit foretrukne våben er... Hvad der måtte være på hylderne, som kunne friste netop dig... Tillad os at give et par gode bud her, og så kan du jo altid vælge at benytte dig af DanGuitar.dk's fremragende returret, hvis det viser sig, at vi skulle have taget fejl. Men realistisk set, tror jeg, at du vil opdage en helt ny relation mellem pris og kvalitet.

Klaver eller piano fra NUX

NUX laver nogle fantastiske el-klaverer, og deres NPK-10 er ikke til at komme udenom. Du kommer videre på en billig måde, vi er ikke i tvivl om, at du vil føle, at dit nye NPK-10 giver dig fuld valuta for pengene! Skal det være endnu vildere, så tilbyder NUX også en luksus-model med modelnummer WP-520 med vægtede hammertangenter, 128-toners polyfoni, bluetooth og masser af andre fede features. Check vores udvalg af tangentinstrumenter fra NUX ved at klikke på billedet af NPK-10 til venstre for denne tekst.

NUX til guitar

Spiller du guitar, så er det værd at checke NUX's MG-30 pedalboard med multi-effekter og modelling, som jeg fik nævnt ovenfor. Teknologien i MG-30 kan måle sig med nogle af de amerikanske mærkers produkter til priser, som ligger op mod det dobbelte af, hvad du skal betale for et eksemplar af MG-30. Vi lader Pete Thorn demonstrere igen

 

 

 

Hvis du er ude efter noget, som er endnu billigere og eventuelt også mere kompakt, så er lillesøster MG-300 en oplagt mulighed. Sådan en herlighed finder du ved at klikke lige her. Der er tale om en kompakt modelling-enhed med gode ind-/ud forbindelsesmuligheder, ekspressionpedal og 24 bit analog/digital konvertering!

... Og nu, hvor vi er ved det med at klikke, så kan jeg anbefale dig at tage et langt, hårdt kig på NUX's andre produkter, som du finder ved at klikke lige her. Der er masser af fede ting - herunder en velsignelse af effektpedaler.

NUX-modelling til bas

Alle NUX' guitar-produkter kan i ét eller andet omfang brugs til din el-bas. Især de elektroniske multi-effekter egner sig lige så godt til bas som til guitar. Det gælder både "flagskibet" i form af multi-effekt- og modellingprocessoren MG-30 og for eksempel også de mindre modelling-forstærkere som serien "Mighty".

Men NUX har selvfølgelig også lavet en decideret basforstærker, som bærer det respektindgydende navn, NUX Mighty Bass 50BT. Som navnet antyder, så er forstærkeren udstyret med Bluetooth, som både kan bruges til at streame backingtracks og andet godt til forstærkeren, men som også kommer i anvendelse, når du skal adgang til de forskellige modelling-forstærkere, overdrive og andre effekter, som er en del af pakken, når du køber en Mighty Bass. Du checker den ud ved at klikke lige her eller på billedet af den ude til højre.

Men DanGuitar.dk udsteder hermed en officiel advarsel i forbindelse med NUX Mighty Bass 50BT: Den spiller meget, meget højt i forhold til sin størrelse...

Kundeservice hos DanGuitar.dk

Hvis du sidder derude og overvejer, om NUX har noget til dig, så kan jeg kun opfordre dig til at slå til med det samme. Hvis der er noget, du er i tvivl om før, under eller efter, at du har købt noget hos os, sidder vores enormt dygtige, søde og sjove kolleger klar til at hjælp dig via telefon, chat eller mail, så bare slå på tråden!

... Og så er det selvfølgelig også værd at nævne, at vi altid passer på vores kunder og sørger for, at du har en rigtigt god returret, hvis du skulle få behov for at returnere noget til os.