NAMM

NAMM står for "National Association of Music Merchants" og er en organisation af handlende og producenter indenfor musikbranchen. Sammenslutningen er meget bred, og der er medlemmer indenfor snart sagt enhver form udstyr eller elektronik, som kan tænkes at have noget at gøre med musik - i meget bred forstand!

Winter NAMM 2018

Hvert år i januar holder organisationen dét, som er verdens største fagmesse indenfor musik, lyd og eventteknologi. Det er som oftest her, de store nyheder bliver vist frem - i nogle tilfælde endda i form af prototyper, som endnu ikke kan fås i handlen. Når du i daglig tale hører om "NAMM", er det næsten altid messen, du hører om!

NAMM Showet er et fantastisk sted at være, hvis man går op i grej, og hvem gør ikke dét? Hallerne er fyldt med det nyeste og bedste fra mere end 7.000 forskellige mærker. Arrangementet er primært for fagfolk, men også "almindelige mennesker" har adgang mod betaling. Overalt i hallerne går der grej-nørder rundt og ligner katte i en fiskeforretning med udtryk af forventningens glæde og suset fra drømme om fremtidens anskaffelser.

Showet finder sted i Anaheim Convention Center i Californien, og det er meget, meget stort messecenter - alt er jo som bekendt større i USA... Men lad os se lidt på, hvad der forventes at blive lanceret på Winter NAMM 2018...

Hvad kan vi forvente?

Forud for sådan en stor branchebegivenhed svirrer rygterne selvsagt i vildskab om alt det nye og lækre, der er i vente. Vi har taget et kig på nogle af dem og fremhæver herunder nogle udvalgte lanceringer, som vi tror kan have interesse for vores kunder.

Yamaha

Japanerne har ikke ligget på den lade side i 2018, hvor de oversvømmede markedet med deres Revstar guitarer i høj kvalitet. Der er uden tvivl mere af samme skuffe på NAMM.

Der kommer stadig nye modeller af Yamahas banebrydende Transacoustic guitar, som er akustiske guitarer med indbygget rumklang og chorus. De skal opleves, høres og spilles, før man tror det. Jeg drømmer i hvert fald om én efter at have prøvet den.. Rygter vil vide, at der kommer en lillebror i serien - i ren, massiv mahogni.

GENOS

Nu vi er ved Yamaha, skal det nævnes, at Genos keyboardet stadig er nyt. Det kom på markedet i efteråret som en "professionel warranger workstation" og har taget verden med storm. Genos er helt sikkert at finde på NAMM, hvor Yamaha vil vise, at det kan mere, end nogen før havde troet!

Line 6

Også under Yamahas paraply finder vi californiske Line 6, som med stor succes har givet os deres Helix guitar-modelling teknologi som både gulv- og rack-enhed og sidste år kom så Helix LT, som er en lidt mindre og mere prisbevidst variant af samme teknologi. Helix er faldet meget i pris over den seneste tid, og op til NAMM svirrer rygterne om en ny "lillebror" i serien: Line 6 HXFX, som er en ren effektdåse med nogle få fodkontakter - men uden forstærker- og kabinetemulation.

Line 6 HXFX skulle angiveligt se ud som på billedet ovenfor, så der er tale om en kompakt enhed.

Evox

DanGuitars ekspert i lydanlæg nævner, at der ventes en opdatering af EVOX linien, som er professionelle lydanlæg i meget høj kvalitet og med uovertruffen lyd!

Behringer

Behringers Model D er en synthesizer som i de gyldne tider, da synthesizeren først kom frem - med med alt, hvad du kan drømme om i moderne lir.

Gibson

Rygterne har svirret i nogen tid, men nu - ganske få dage før NAMM - ligger det klart, at Gibson ikke deltager. Gibson har i stedet valgt at satse på en mere bred paraply af koncernens mærker under CES-messen for forbrugerelektronik.

Fender

Der kommer nye forstærkere i Fenders katalog - der er for størstedelen tale om opdateringer af de klassiske og populære liner "Hot Rod" og "Blues Junior".

Fender er også i ugerne op til showet kommet med en masse nye guitarer, som vi snart får på lager. Blandt mange andre har man lanceret Fender American Original Series, som tager udgangspunkt i klassisk lyd og spilleoplevelse - men med moderne teknologi og kvalitet.

Martin Guitars

Martin har "gentænkt" nogle af sine klassikere. Firmaet kom sidste år med en opdatering af den ikoniske Martin D-28 kaldet (2017), som fik "forward shifted bracing" og et bredere gribebræt til gavn for fingerpickerne. Dét guitar er helt sikkert at finde på NAMM sammen med flere opdateringer af klassiske modeller skåret efter samme læst.

Jeg har for mit eget vedkommende konstateret, at den afsindigt lækre HD-28 har fået samme opdateringer til 2018. Dén glæder jeg mig til at prøve, når den lander i butikken!

... Og nu vi er ved Martin... Gad vist om ikke også NAMM byder på et kig på den nye D-45 John Mayer signature, som de færreste af os har råd til...

Hold øje med DanGuitar.dk

Vi vil gøre alle de spændende nyheder tilgængelige for vores kunder, så hurtigt som det overhovedet er muligt!