Bold, bajere og musik!

Det kan næppe være gået nogens næse forbi, at der er EM i fodbold lige om lidt, og at nogle af kampene i de indledende runder skal spilles i Parken på Østerbro i den danske hovedstad. Dét i sig selv er en stor begivenhed, som vi alle sammen glæder os til at følge, for der er jo ét eller andet med musikere og fodbold, ikke? Se bare på brødrene Gallagher fra Oasis, som om nogen har personificeret kendte rockmusikeres besættelse af fodbold. For mange år siden var det megastjernen Elton John, som ejede et helt forboldhold, og herhjemme kan vi bare skele til et par store, danske sangskrivere Michael Falch og Poul Krebs for at finde musikere, som sætter fodboldspillet meget højt.

Danmark deler værtskabet med 11 andre europæiske storbyer, hvilket i sig selv er noget særligt. Men når så det danske landshold spiller virkelig godt for tiden, så kan der være lagt op til en stor turnering set fra dansk side, og ham har vel lov at drømme om en ottendedelsfinale, som også i givet fald skal spilles på dansk græs - nemlig i parken d. 28. juni, hvis Danmark kvalificerer sig! Under alle omstændigheder bliver der fest i København, når det store "ryk-ind" af forskellige landshold, pressefolk, fans og UEFA-pinger indfinder sig frem mod startdatoen d. 11. juni 2021.

Som vi så ofte har gjort i DK er der selvfølgelig lavet en slagsang til det danske landshold, som vi alle sammen kan skråle med på i sommeren 2021 og forhåbentlig også bruge som soundtrack, når vi fejrer et stort, dansk resultat i turneringen! Sangen hedder "Danmarks Dynamite", og den er skrevet og indspillet af det danske hit-band Alphabeat, som de fleste danskere nok kender. På sangen medvirker nogle af profilerne fra det danske hold som for eksempel Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Youssuf Poulsen. Den officielle video udkommer tre dage før Danmarks første landskamp i turneringen - nemlig d. 9. juni. Indtil da må vi nøjes med lydsporet, som du kan starte i afspilleren her og eventuelt klikke dig videre til den fulde version på Spotify

 

 

 

I Alphabeat ved man godt, at dét med fodboldsange er et område, som mange danskere har en holdning til. Bandet lægger ikke skjul på, at de er klar over, hvor svær opgaven her, og at de formentlig ikke vil kunne gøre alle tilfredse. Bandet udtaler selv, at de med vilje "har forsøgt at skabe en folkelig og letgenkendelig popsang fuld af eventyr, fællesskab og fodboldsommer."

Det er i øvrigt første gang, at bandet udgiver en sang på dansk.

Alphabeat

Alphabeat er et rent dansk band, som har været på scenen siden år 2004 - kun afbrudt af en kort pause i årene fra 2013 til 2019. De har hittet stort herhjemme med numre som for eksempel "Fascination" og "10,000 Nights" og de er stadig faste elementer på mange radiostationers playlister. Også i England er det gået Alphabeat rigtigt godt, og de har blandet andet i 2008 turneret med udsolgte koncerter i hele Storbrittanien. Ét af bandets varemærker er uforskammet glad popmusik med en melodisk kvalitet, som er svær at ryste af sig igen. Sangene går ganske enkelt direkte igennem ørerne og ind i hjernen på dig!

... Og så skriver de sangene selv, og dét er jo noget, som gør en musikalsk skriverkarl glad. I vidt omfang står nogle af gruppens medlemmer også selv for at producere musikken, så der er virkelig tale om nogle kompetente musikalske typer! Her kan du nyde dem med én af hit-sangene fra gennembrudet - nemlig "Fascination"

 

 

Bandet har for de fleste medlemmers vedkommende rødder i området omkring Silkeborg, hvor også sangerinde Stine Bramsen er vokset op - dog nogle kilometer derfra i byen Ry. Hvis du skulle have glemt det, så hjælper Google dig lige her med at huske, hvor Silkeborg ligger - meget centralt placeret i Jylland!

 

 

 

Alphabeat har annonceret, at de fra efteråret 2021 tager en længere pause, hvis du skal nå at opleve dem inden da, må du hellere se at få skaffet dig en billet til én af deres koncerter...

Stine Bramsen medvirker i øvrigt på den single fra det danske verdensnavn på scenen for lidt hårdere rock, Volbeat, og dén kan du høre her

 

 

 

Fodbold-EM kan du læse mere på dette link om de ydre rammer for turneringen og den utraditionelle opbygning med de 11 forskellige værtsbyer frem mod en forhåbentlig dansk ottendedelsfinale i Parken d. 28. juni i år. Danmarks første kamp, som er mod Finland, skal spilles i Parken d. 12. juni kl. 18:00! God fornøjelse!!!