Alicia Keys

Som tider er det ikke nødvendigt at hæfte så mange ord på noget... Måske det bare skal opleves og nydes for dét, som det nu engang er?

I dén kategori hører dette lille "mash-up" fra Times Square i New York d. 9. oktober 2016, hvor sangeren, sangskriveren og den helt igennem fantastiske pianist, Alicia Keys havde inviteret et par gæster til at gøre sig selskab på scenen. Ind kommer nemlig trommeslager og kapelmester, Questlove fra bandet The Roots (kendt fra The Tonight Show med Jimmy Fallon) og selveste John Mayer. Det bliver til et mash-up af Alicia Keys' megahit "If I Ain't Got You" og Mayers "Gravity" - og hele herligheden er fra dengang, hvor vi kunne nyde en god koncert uden at skulle tænke på Covid-19, håndsprit eller mundbind. Vi glæder os vist alle, til det bliver sådan igen....

I mellemtiden kan du klikke, lytte og lære her nedenfor

 

 

Alicia Keys er efter min mening noget af det mest fantastiske, der er kommet ud af USA i det hele taget. Hun er blevet 40 år i vinter (25. januar for at være helt præcis), og hun spiller klaver og synger som ingen andre. Læg dertil, at hun er en gudsbenådet sangskriver, og så har du opskriften på en succes. Alene Alicia Keys' to første albums solgte til sammen over 20 millioner eksemplarer og indbragte hende hele 9 Grammy'er i USA.

Alicia Keys er opvokset i et hårdt kvarter i Hell's Kitchen, New York som datter af en enlig mor, fordi faderen tidligt forsvandt ud af deres liv. Opvæksten har betydet, at hun tidligt i sit liv har set både vold, prostitution og misbrugsproblemer omkring sig, og hun tilskriver sin mors strenge opdragelse, at hun aldrig selv forfaldt til nogle af de laster, der i dén grad prægede samfundets skyggesider omkring den unge Alicia. Hun oplevede fra en tidlig alder, hvad man med et pænt udtryk kalder "uønsket sexuel opmærksomhed" og begyndte som følge deraf at klæde sig i mere kønsneutralt tøj. Hun begyndte også fra en tidlig alder at gå med en hjemmelavet kniv, som hun ville bruge til at forsvare sig selv med, hvis det skulle være nødvendigt. Opvæksten i det hårdt belastede kvarter har helt sikkert været medvirkende til, at hun selv har valgt at engagere sig helhjertet i forskellige velgørende formål. Blandt andet er hun aktiv i organisationen Keep A Child Alive, som støtter børn i indiske og afrikanske familier, som et blevet ramt af HIV/AIDS.

Hvor fedt er det i øvrigt at udgive et debut-album, som hedder "Songs In A Minor" - altså "Sange i A-mol"?! Og når så både kritikere og fans reagerer særdeles positivt, så er succes'en slået fast!

Alicia Keys og 007

Det er trods alt de færreste kunstnere, som oplever at få lov til at indspille en titelmelodi til én af navnkundige James Bond-film. Men dét har Alicia Keys gjort sammen med Jack White, da de indspillede sangen "Another Way To Die" til den 22. film i rækken, "Quantum Of Solace".

 

 

Sangen er skrevet af Jack White, som også selv spillede de fleste instrumenter i forbindelse med sangens indspilning. Det er i øvrigt den første titelmelodi i Bond-filmenes historie, som er en duet!

Der blive bas

Når du så engang er færdig med at nyde, hvor smukke og urimeligt dygtige Alicia Keys og John Mayer er - for slet ikke at tale om sangskrivningen - så prøv at lukke øjnene og fokuser på bassen. Selvom jeg er "musikkøbmand", så ved jeg ikke rigtigt, hvad jeg skal kalde stilen... Men er det ikke også ligemeget, hvad vi kalder baslinien, når den swinger så helt fantastisk godt, som det er tilfældet her?

Hvis du også skal være med, så tag et kig på DanGuitar.dk's udvalg af basser ved at klikke lige her.