Hurtig levering
30 dages returret
Vi er e-mærket
Tilbage til oversigt

Texas

Det er umuligt at sige "Texas" uden at komme til at tænke på T-Bone Walker, Stevie Ray Vaughan, Lightnin' Hopkins, Albert Collins eller Johnny Winter, men til højre for disse linier kan du måske allerede begynde at ane, hvad temaet er for dagens blog.

Texas er den næststørste stat i USA - både hvad angår areal og indbyggertal, og det musikalske miljø i Texas har mere eller mindre altid været en meget aktiv scene - især omkring byerne Dallas og Austin. For eksempel er der noget, som hedder "Texas Blues", og hvis man Googler sig frem, kan man også finde en rigtigt lang liste over større eller mindre guitarister fra Texas, og som antydet lige før er det ikke små navne, der kommer frem.

I dag skal vi til byen Kilgore i Texas, USA. Det er en by med et sted omkring 12.000 indbyggere, men indbyggertallet ikke dét, som gør byen til noget særligt. Du kan se på kortet her, hvor Kilgore ligger

Kilgore blev grundlagt i 1872 og fik sit første postkontor i 1873, men dét som gør byen til noget særligt er bluesguitaristen og sangeren

Ally Venable

Ally Venable begyndte at dukke op i vores feeds på de sociale medier for et par år eller tre siden. For eksempel havde det altid interessante Internet-magasin, Premier Guitar, fået øje på hende, og dét kan du se og høre meget mere til længere nede på siden. Men hvem er hun, denne unge, smukke pige med guitaren, og er det sandt, at hun spiller ægte "Texas Blues"?

... Og jo - dét gør hun bestemt! Se bare med her, når vi tager med Ally Venable på dette års udgave af Dallas International Guitar Festival!

I dag er Alle Venable 23 år gammel og bor som nævnt i byen Kilgore i Texas, USA. Hun har allerede indtil flere albums under bæltet trods sin unger alder, og hun er front-person i sit eget band - meget passende kaldet "Ally Venable Band". Men som supplement til videomaterialet med Ally Venable, så lad os se lidt nærmere på, hvem hun er:

Ally Venable er som nævnt født i 1999 og er dermed i skrivende stund 23 år gammel. Hun udgav sin første EP allerede som 14-årig i form af "Wise Man" fra 2014 og har siden sneget sig op på hele fire albums, hvoraf det første udkom allerede i 2016.

Ally venable begyndte allerede fra en meget tidlig alder at synge i sin lokale kirke, og det er først og fremmest som sanger, hun ser sig selv. Men efter at hun samlede guitaren op, har hun også fået meget opmærksomhed for sine evner på instrumentet. Der er noget "råt" og umiddelbart over, når Ally Venable spiller guitar. Hun demonstrerer ikke stor teknisk kunnen eller virtuositet, men hendes spil virker "ægte" på den dér "Texas blues måde" - og så er hun ikke bange for at kaste sig ud i improvisationer på scenen.

Ally Venable Band er en flok af enormt gode musikere, som hun har håndplukket til opgaven. De fleste af dem behersker en flerhed af instrumenter og kan bakke hende op i enhver sammenhæng. Bandet er på turné her i efteråret, hvor de kommer vidt omkring i Canada og Europa.

Ally Venable har allerede formået at etablere samarbejder med store stjerner som Eric Gales og Kenny Wayne Shepherd, som hun har spillet koncerter og udgivet musik sammen med. Hun har også indtil flere "endorsements" - en slags sponsor- eller samarbejdsaftaler med nogle af de store virksomheder i branchen, og en del priser har hun også modtaget - både for sin indspillede musik og for sine evner på en guitar.

... Og en kunstner-omtale hos DanGuitar.dk ville da ikke være komplet uden en lille smagsprøve på musikken, vel? Her kan du snuse til det seneste album, "Heart Of Fire", hvor Ally Venable selv siger i pladeselskabets omtale, at hun har lagt vægt på, at sangskrivningen skulle rumme nogle elementer af ærlighed og noget, som lytterne kan relatere til.

Dagens hovedperson har også sin egen kanal på streamingtjensten Youtube, hvor hun deler sin musik, laver spændende cover-indspilninger af gamle rock-klassikere og optager samtaler med andre kunstnere. Dén kanal kan du finde ved at klikke lige her (åbner i nyt vindue).


Ally Venable live i Skandinavien

Ally Venable lægger vejen omkring Skandinavien i november 2022, hvor hun spiller i Danmark i byerne Kolding, København og Odense i dagene 14., 15. og 16. november. Her på DanGuitar.dk er vi sikre på, at det bliver en forrygende oplevelse at høre hende spille live, og at alle gæster kommer fra koncerterne med ny inspiration og lyst til at spille deres egen blues!

Her på DanGuitar.dk giver vi hende vores varmeste anbefaling og vil gøre, hvad vi kan for selv at være på plads til én af koncertern.

Hvis du vil vide mere

Ally Venable har altid noget interessant at sige om musik, guitarer eller grej, og for et par år siden mødte hun Premier Guitars udsendte medarbejder, den fænomenale John Bollinger, til en snak om det udstyr, hun selv bruger. Det kom der en "Rig Rundown" ud af, som du kan nyde her, og hvor de blandt andet kommer ind på forskellen på forskellige guitarer, og hvordan man kan leve med en Gibson Les Paul, hvor pickup-omskifteren vender forkert.

... Og når vi nu er i Texas, så kan du selvfølgelig høre Ally Venable spille slide i "Open D tuning". Det sker cirka 5 minutter inde i videoen, hvorefter hun også fortæller om sit møde med legendariske Billy Gibbons fra bandet ZZ Top, som havde nogle alvorsord at sige hende om måden, hun spillede The Cream's "Sunshine Of Your Love".

Her i sommeren 2022 har Ally Venable været på besøg hos den amerikanske musik-forretning, Sweetwater, hvor der blev til en snak om, hvad der for tiden er på hendes pedalbræt, og lad os da også tage en omgang med dét, for vi elsker jo alle godt grej, ikke? Her er Ally Venable og hendes udstyr

Hvis du lyttede grundigt efter, var der guldkorn at hente. For eksempel om hvordan man kan lade sig inspirere af sine helte, når man udformer sin pedalopsætning, og hvad der er vigtigt, når man (kun) turnerer med en power-trio. Og så puster hun til ilden i den gamle debat: Kommer din tone fra dine fingre eller fra dit valg af udstyr?

Guitar-pedaler til dig

Hos DanGuitar.dk er vi stolte forhandlere af det danske mærke STOY, som laver nogle eksklusive og utroligt gennemtænkte pedaler, som i virkeligheden burde koste meget mere, end de rent faktisk gør. STOY holder sig til at fabrikere de mest essentielle pedaler som delay, overdrive, chorus og dén slags. Dét gør de til gengæld helt fænomenalt!

Her kan du se og høre Ryan fra Youtube-kanalen "60 Cycle Hum", når han anmelder tre af STOY's pedaler

Hvis du er nysgerrig på STOY, så kan jeg anbefale noget lidt specielt i form af STOY's "Roaring Bulb", som er en boost- og drivepedal med et indbygget rør. Du finder "Roaring Bulb" ved at klikke på billedet af den nedenunder, mens du kan klikke her for at få det fulde overblik over STOY's produktlinie.

Hvis du allerede har prøvet at klikke dig ind på vores samlede udvalg af STOY pedaler, så lagde du måske mærke til, at de er designet, så de passer sammen? Det ser super cool ud, når dine STOY-pedaler sidder sammen på dit pedalboard!