Seks strenge til alle

Man ser dem alle steder... Der er stadig flere piger og voksne kvinder, som spiller et strengeinstrument... Og det skal vi alle sammen være glade for!

Alle kan lære at spille, men det er først nu - et godt stykke hen mod år 2020 - at der for alvor kommer flere kvindelige guitarister. Musikskoler rapporterer om en stigning på flere hundrede procent blandt unge, kvindelige elever - og nogle steder udgør de mere end halvdelen af eleverne.

Her er nogle eksempler på kvinder, som går til stålet på guitar:

Taylor Swift

De fleste kender nok den amerikanske popstjerne Taylor Swift. Hun er en habil guitarist og dygtig sangskriver med rigtigt mange hits på samvittigheden. Hun forklarer selv i interviews, at musikken for alvor begyndte at give mening, da hun som barn lærte de første akkorder på guitar.

 

Tash Sultana

Tash Sultana er et australsk multitalent, som flittigt viser sin kunnen på Youtube. Hun er født i 1995 og fik sin første guitar som tre-årig og siger selv, at hun har spillet guitar hver dag lige siden! Hun har især fået stor opmærksomhed for at lægge en video på Youtube i 2016, hvor hun på fem dage opnåede over en million visninger!

Få en lille smagsprøve på hendes talenter her:

 

 

 

Joanne Shaw Taylor

... Er en lidt mere ukendt bluesguitarist og sanger/sangskriver fra England. Hun begyndte at spille guitar som ganske ung og blev som 13-årig "opdaget" af popstjernen Dave Stewart, som er mest kendt for at have været med i Eurytmics i 1980'erne. Joanne Shaw Taylor spiller blues for fuld udblæsning og turnerer utrætteligt i både Europa og USA.

 

 

 

Find din guitar eller bas

Der findes også en guitar, der passer til dig eller dit barn. Det er bare om at komme i gang, og selvom vores eksempler Joanne, Taylor og Tash alle er begyndt i en tidlig alder, så er det aldrig for sent at komme godt i gang med musikken!