Klaver eller piano

Kært barn har jo mange navne... Hvad kalder du dit? Og er der nogen forskel på, hvad du ser for dit indre øje, når du hører ordene "klaver", "piano" eller måske ligefrem "flygel"?

Uanset hvad du foretrækker at kalde dit strengebaserede tangentinstrument, så har jeg en stor nyhed til dig, for nu kan du nemlig få

Ernst Krause, Berlin

Hvis du aldrig har hørt om Ernst Krause, så har jeg en rigtig lækkerbisken til dig nu. Ernst Krause, Berlin er nemlig rykket ind på det skandinaviske marked for kvalitetsinstrumenter, og det er os her hos DanGuitar.dk, som har været så heldige at få lov at tilbyde firmaets klaverer til vores kunder.

Ernst Krause er et af verdens ældste mærker, og instrumenterne rummer både tradition, nyskabelser og god gammeldags håndværksmæssig kvalitet! Ernst Krause selv er naturligvis borte for mange år siden, for manden selv startede sin fabrik helt tilbage i 1868, hvor han brugte det meste af året på at fremstille sit første instrument fra værkstedet i Berlin. Det var allerede dengang vigtigt for Erns Krause at leve op til sine ambitioner om passion og kvalitet i design og udformning.

Ernst Krauses passion og kvalitet vandt genklang blandt europas kvalitetsbevidste musikelskere, for allerede i 1930 havde man passeret 30.000 solgte instrumenter, hvilket må siges at være noget af en bedrift i en tid, hvor den almene befolknings købekraft trods alt må forventes at have været begrænset. I dag - mere end 150 år senere - er mærket stadig kendetegnet ved et rigtigt godt ry og en global anerkendelse. For eksempel findes der en overlevering om den østrigsk-ungarske komponist Franz Listz som allerede i 1869 prøvede et af firmaets pianoer og var overvældet over lyden og den generelle komfort i forhold til datidens konkurrenter.

Dén stolte tradition for kvalitet hylder man stadig hos Ernst Krause, hvor man gennem tiden har haft både adelige og statsoverhovedet blandt sine kunder - heribandt den russiske zar-familie og i slutningen af 1800-tallet også den østrisk-/ungarske kejser!

Allerede i de tidlige år omkring århundredskiftet blev de ekslusive instrumenter fra Ernst Krause brugt af legendariske komponister og musikere som Bruckner, Johann Strauss og østrigeren Gustav Mahler, hvis 2. symfoni blev spillet ved den amerikanske præsident John. F. Kennedys begravelse. Især efter 1930 og i særdeleshed 2. verdenskrig har Ernst Krause gjort sig bemærket på det internationale marked for kvalitetsinstrumenter.

Kvalitet og innovation

Instrumentbyggerne hos Ernst Krause har ikke tænkt sig at hvile på lauerbærene. Udvikling og kvalitet hos Ernst Krause ledes i dag af Warren Slys, som selv har mange års erfaring og hvis families erfaringer og traditioner indenfor instrumentbygning rækker mere end 200 år tilbage i tiden. Selv har han arbejdet sammen med mægtige Steinway og mange andre af de helt store og sagnomspundne aktører indenfor konstruktion, design og vedligeholdelse af flygler og opretstående klaverer herunder også nogle af de store, japanske kvalitetsmærker. I sin tid hos Ernst Krause har Warren Slys allerede udtænkt og indført genenmgribende forbedringer af flere af modellerne herunder 121, 123, 125 og 133, hvoraf vi aktuelt har 121'eren på lager. Du finder det opretstående KC121 ved at klikke lige her.

Her kan du se vores dejlige kollega og "tangent-ekspert", Carsten, som er så vild med Ernst Krause, at han helt fortaber sig i oplevelsen og næsten ikke er til at stoppe igen

 

 

irmaets grundlægger, Ernst Krause, formulerede selv, firmaets grundlæggende værdier sådan, at man hos Ernst Krause altid fokuserer på at udvikle og forbedre pianoet på måder, som ingen andre kan. Krause Piano har et unikt og professionelt team af ingeniører med speciale i musikinstrumenters struktur og materialer, instrumentbyggere, teknikere, klaverstemmere og koncertteknikere. Hos Krause bestræber man sig samtidig på til stadighed at holde tæt kontakt til de udøvende musikere, professionelle undervisere og kulturinstitutioner for med sikkerhed at kunne leve op til både de aktuelle og fremtidige behov og forventninger til, hvad et professionelt instrument skal kunne. Krauses håndvæk overføres stadig fra generation til generation med en brændende passion for musikken!

Hvis du vil vide mere

Du kan læse mere under de enkelte produkter på vores hjemmeside, hvor du finder Ernst Krause ved at klikke lige her!

Har du lyst til at gå i dybden, så tag et kig på Ernst Krauses egen hjemmeside, som du finder i en engelsk udgave ved at klikke her (og linket åbner naturligvis i et nyt vindue). Hvis du ved et uheld får dig klikket ind på en tysk eller kinesisk side, så husk at du altid kan klikke på ét af de små flag oppe i højre hjørne og derved komme tilbage til en engelsksproget udgave af hjemmesiden.

Der er ingen klaverer fra Ernst Krause, Berlin, i denne lille video, men jeg synes alligevel, at den er fascinerende. Her kan du høre og se forskellen på nogle klaverer og flygler, som ligger ret langt fra hinanden rent prismæssigt, og du får også at vide med en lille tekst på skærmen, hvilken bil du ville kunne købe for det samme beløb. Om ikke andet, så synes jeg, at klippet er værd at bruge tiden på, fordi han spiller fantastisk!

 

 

Bonusinfo

HUSK: At hvis dit klaver står lige ved siden af din brændeovn, så kan enhver se, at der er mindst én af de to, som du ikke bruger!

... OOOoooggg... Til dig, der sidder og tænker over, hvor hele herligheden startede, så kan jeg oplyse, at det var i Berlin på adressen S. Admiralstrasse i nr. 18. Her havde Ernst Krause sit domicil og fabrik indtil 1886. Du finder det tidligere hovedkvarter her, hvis du engang skulle komme forbi