Trend?!

Det har rumlet længe, men nu er vi efterhånden sikre... Hvad mon det er, eksperterne hos DanGuitar.dk mener at have spottet, som vi alle sammen bør vide? Jo, læs med her og se, om du kan lære noget om fremtidens akustiske guitar.

Her hos DanGuitar.dk sælger vi nemlig rigtigt mange guitarer, og vi gør vores bedste for både professionelt og privat at have fingeren på pulsen. Vi kan slet ikke lade være med at trække vejret igennem seks strenge - og dét endda til trods for, at vi har meget andet og mere end guitarer på hylderne!! A pro pos det med besættelsen af de seks strenge, så læs med nedenfor under "Bonus-info" og blive klogere på andre, som har samme besættelse....

Det er min hobby, min livsstil, mit job og i det hele taget noget af en besættelse at holde mig orienteret om alt, hvad der har med guitarer at gøre. Jeg bruger timer om ugen på at læse om guitarer og musik i det hele taget... Jeg besøger fora på Internettet... Ser farver, striber og lyd glide forbi på Youtube... Står op dagen efter og gør det samme igen... Møder ind på DanGuitar.dk og arbejder videre med musik i alle dens afskygninger... Starter forfra hver mandag! Og nej - det er ikke på nogen måde et sørgeligt  liv, for jeg er så besat af musik og udstyr til at lave musik, at jeg slet ikke kan få nok!

Hvis du på nogen måde skulle være i tvivl, så har jeg kolleger, som er lige så "skøre", som jeg selv er - blot med den forskel, at nogle af dem går mest op i trommer, mens andre interesserer sig for musikproduktion, mixere, lys eller lys, mens Jonas sidder ovre i hjørnet med sin Cello og ikke kan tænke på andet. Kort sagt - vi lever drømmen og elsker det, og uanset hvilken del af musikken, du selv interesserer dig for, så har vi en kollega, der kan hjælpe dig!

I dag handler det - i hvert fald for nuværende - om akustiske guitarer, og det er på dét område, at DanGuitar.dk's undertegnede blog-arbejdsbi mener at have spottet en udvikling, og her kommer det så: Har du lagt mærke til, at mange af de nye modeller har cutaway, og at det generelt ser ud til, at guitarer med adgang til de helt høje toner vinder frem og bliver stadig flere?

Cutaway

"Cutaway" er betegnelsen for dér, hvor guitarens krop slår et svaj - lige der, hvor halsen møder kroppen. Formålet med sådan en konstruktion er, at guitaristen kan nå længere op ad halsen med sine fingre og derved have adgang til flere og lysere toner i registret. Du kan se et billede af en guitar med cutaway ude til højre - det er vores nye Santana ST-SG100KOA, som vi selv er ret stolte af. Nogle guitarer laves som flere i udgangspunktet identiske modeller, hvor nogle så er udstyret med cutaway, mens andre ikke er. På dén måde får guitaristen mulighed for selv at vælge lige netop dén udformning, der passer til vedkommendes spillestil.

Men vil vi ikke alle gerne have adgang til de højeste, hvinende toner? "Mere er jo bedre", som man siger, ikke? Svaret blæser i vinden og svinger lidt til begge sider. Selv har jeg akustiske guitarer både med og uden cutaway, men de er på alle måder ret forskellige, så det er ikke til at sige, hvor stor forskel det betyder at have cutaway eller ej. Til gengæld synes jeg bestemt, at den blotte tilstedeværelse af et cutaway får en guitar til at se federe ud. Og i tråd med temaet for denne artikel, så kan vi altså se, at brugen af cutaway stadig vinder frem - i begge ender af prisskalaen. Jeg kan for eksempel anbefale den akustiske guitars Tesla i form af vores Taylor 914CE til en pris, der svarer til beløbet på en ret pæn børneopsparing, men så får du også en guitar, som leverer mere, end jeg i hvert fald med mine begrænsede evner er i stand til at udnytte! Det er en guitar, som er helt uforlignelig i lyd, komfort og generel følelse af at være perfekt, og dét bliver du selvfølgelig også, hvis du køber én...  Du finder den ved at klikke lige her, og linket åbner selvfølgelig i et nyt vindue!

Hvis du tør, vil jeg i øvrigt opfordre dig til at Google noget i retning af "fordele og ulemper ved cutaway", og du vil finde stof til timevis af underholdning, for det er et spørgsmål, som mange guitarister og weekend-krigere har en holdning til. Hvis du så oven i købet laver din søgning på engelsk, så stikker det helt af, og pludselig har du brugt syv til otte timer, som du i stedet kunne have brugt på at øve dig eller besøge din gamle mor...

Fremtidens akustiske guitar?

Et helt andet bud, som ikke har noget at gøre med den fysiske udformning af guitaren, har du mulighed for at se mere til her. Youtube-fyren Paul Davids demonstrerer én af Yamahas Transacoustic modeller og spørger sig selv, om den er fremtiden for akustisk guitar. Paul når frem til, at det er den nu nok ikke, men historien og demonstrationen fejler bestemt ikke noget, og dét gør guitaren jo ét eller andet sted heller ikke. Han når bare frem til, at den ikke er et værktøj for den professionelle guitarist, og det kan man jo så mene om, hvad man vil.

 

 

Hvis du er hurtig, så har vi i skrivende stund stadig en enkelt Yamaha FS-TA på lager, som du finder ved at klikke lige her (åbner i nyt vindue). Jeg har prøvet  én af de tilsvarende dreadnoughts, og jeg kan love dig, at den ikke lyder som noget, du har prøvet før. Skulle de nu ske at være udsolgt, når du læser disse linier, så er du altid velkommen til at kontakte os på chat, telefon eller mail. Vi vil gøre vores yderste for at hjælpe dig med en tilsvarende model eller et spændende alternativ.

Hvis du ikke er til Transacoustic, men godt kan lide en god akustisk guitar med "jord under neglene", uden at den skal koste det samme førstegangsydelsen, når du privatleaser en Mercedes, så skal du prøve vores nye Santana modeller. Dem finder du ved at klikke lige her eller på billedet af den fine model ude til højre. Der er også massevis af Santana modeller med cutaway, så tag endelig et kig på produktlinien. Der er smæk for skillingen, når du køber en Santana, og du får et kvalitetsinstrument, som du kan have glæde af i lang tid fremover! Jeg har for eksempel flere kolleger, som allerede selv har købt ind til privaten, så der er endda certificeret DanGuitar-garanti for, at de også er gode nok til dig.

Bonus-info

Til dig, der godt kan lide guitarer, har jeg også en bonus-information, som jeg tænkte, at du ville blive glad for. I indledningen til denne artikel fik jeg nævnt noget om at "trække vejret igennem seks strenge", og i dén anledning kom jeg til at tænke på Kylie Olssons serie "Life In Six Strings" på Youtube.com, hvor den britiske musikjournalist interviewer guitarismens store navne via video-link og udgiver resultatet via Internettet. Serien er forholdsvis ny, så det er begrænset, hvem hun indtil videre har haft lejlighed til at tale med, men du kan allerede finde interviews med Joe Bonamassa, Chris Buck, Rob Caggiano fra Volbeat og mange andre.

Her synes jeg, at vi skal fortsætte DanGuitar.dk's fokus på nogle af de største, kvindelige guitarister og se et møde med australske Orianthi, som har spillet med både Michael Jackson og Prince, og som i dag udgiver nogle fede albums i eget navn. Første del kommer her, hvor hun fortæller, hvordan det hele startede med Carlos Santana og et ganske bestemt album af hans, som fik hende til at skippe den klassiske guitar og spille el-guitar i stedet, og hun fortæller også, hvordan et lettere beruset, australsk bar-publikum kan lære hvem som helst at performe og blive en entertainer. Lyt selv med

 

Som du kan høre, kommer samtalen også omkring Orianthis nye album "O", som næsten lige er udkommet. Der er tale om en fed skive, som du bør checke ud!

... Og da der er tale om et interview i to dele, kan du nyde resten her nedenfor, hvor Orianthi taler om, hvor vigtigt det er er at lytte til sine yndlingsplader og bare spille med på dem, hvis du vil være god til at spille guitar og måske i sidste ende opdyrke din egen stil og lyd

 

 

Jeg er faktisk blevet ret vild med Kylie Olssons arbejde. Læg for eksempel mærke til, hvordan hun har forberedt sig omhyggeligt og ved en masse om den kunstner, hun taler med og kender vedkommendes albums. Du kan checke hendes kanal på Youtube.com ved at klikke her.