Rig rundown

"Rig rundown" er det udtryk, man bruger om en gennemgang af en udøvende kunstners scenegrej på en turné eller til et bestemt arrangement. Der er masser af den slags mere eller mindre informative videoer på Youtube.com.

Hvis man går op i grej, kan man (desværre) bruge lang tid på at sidde helt stille og drømme om at alt det fede udstyr, stjernerne bruger, når de er på turné.

Guns'n'Roses

Bandet behøver nok ikke nærmere introduktion, men hvis du alligevel er i tvivl, kan jeg nævne albums som "Appetite for Destruction" og "Use Your Illusion". Det amerikanske magasin Premier Guitar har fået lov at kigge indenfor på bandets aktuelle "Not in this Lifetime Tour", og nu ligger alle godterne på youtube.com og venter på, at du også lærer alt om Guns' udstyr og opsætning.

Vi kommer langt omkring i videoen, som koster en time af dit liv. Premier Guitars udsendte, John Bollinger, møder teknikerne McBob og Adam Day, som har været henholdsvis bas- og guitarteknikere for Duff McKagan og Slash siden de glade dage i slutningen af 1980'erne, og som efterhånden selv har opnået en vis grad af "kendthed", blandt folk som går meget op i den slags.

Til sidst møder vi Richard Fortus, som er guitarist for bandet i den nuværende opstilling, og som er kommet til bandet i de år, hvor forsanger Axl Rose kørte showet uden andre af de oprindelige medlemmer. Fortus er i sig selv en fantastisk musiker og en inspirerende person. Han tager sig tiden til selv at vise, hvad han har i sit guitarrack og øser samtidig af en enormt stor viden om konstruktion og materialer!

... Og HVIS du vælger at se hele showet, så læg lige mærke til, hvor "star struck" og imponeret John Bollinger er over at møde teknikerne, Richar Fortus og nogle af de guitarer og basser, som har været med Guns'n'Roses lige fra starten. Og John Bollinger er ikke selv nogen "hr. hvem som helst", når det kommer til musik og udstyr.

Se med her:

 

 

Premier Guitar

Hvis du ikke kender Premier Guitar, så er det måske på tide nu? Det er et amerikansk blad om - ja... Guitarer.... Der er masser af læsestof til de kolde og mørke vintermåneder, så tag et kig på deres hjemmeside eller køb et fysisk blad og nyd, at man stadig kan købe dén slags i butikkerne!