Shred guitar

Dig, der har klikket dig ind på denne blog... Du ved temmelig sikkert godt, hvad ordet "shred" dækker over, og at det ikke nødvendigvis har noget med figuren "Shredder" fra Ninja Turtles at gøre. Men bare fordi han er sjov, så kan du nyde et billede af Shredder lige til højre for disse linier! Men lad os lige slå fast én gang for alle, at "shred" er noget med at spille meget hurtigt på sin guitar. Der er ofte masser af distortion på lyden - og måske endda også noget delay eller andet "sovs".

Ifølge Wikipedia, så er shred "virtuost lead guitar spil baseret på avancerede og komplekse teknikker og særligt hurtige passager"... Og meget, meget mere... Det er ikke så meget "shred" vi skal se på her - som det er en ganske særlig repræsentant for stilen. Og kan man i øvrigt overhovedet tale om en "stil" for shred er så mange forskellige ting - både Randy Rhoads, Eddie van Halen, Yngwie Malmsteen og Michael Angel Batio nævnes som eksemplarer på shreddere.

Der er masser af dem derude, og der er masser af ekstremt hurtige og dygtige unge guitarister på vej op lige nu, så lad dig ikke narre af, at eksempelvis Wikipedia nævner nogle guitarister, som var moderne for over 30 år siden. Nå, men definitioner er vel i virkeligheden ikke interessante, når det er musik, vi skal tale om?! Se lige med her

 

 

 

Hvis du ikke kender hende i forvejen, så er guitaristen her

Stephanie Bradley

Klippet ovenfor er fra hendes egen Youtube-kanal, men hun er også meget aktiv på både Instagram og Facebook, hvor hun deler ud af sin tilværelse som shredder - med alt hvad sådan et liv indebærer. Stephanie Bradley har for nylig lagt navn til et par overskrifter, fordi hun selv valgte at fortsætte sin karriere som "social media guitar-slinger" nærmest hele graviditeten, mens hun ventede sit første barn. Dét sætter et eksempel, som er værd at hylde - men hvorfor skulle man på den anden side ikke kunne blive ved med at spille guitar, selvom man tilfældigvis venter sig et barn?

... For dét gjorde Stephanie Bradley... Og det skal vi høre mere om, når vi lige har mødt hende selv først - så vender vi tilbage til det med at spille og markedsføre sig i snart sagt enhver tilstand.

Britiske Stephanie Bradley elsker guitarer, og hun er et godt bevis på, at det ikke behøver at være slut med rock'n'roll den dag, man stifter familie. Hun er uddannet ved MIT og har i mange år levet af at komponere, spille og undervise i guitar.

Stephanie ejer og driver firmaet 9/9 sammen med sin ægtefælle. Firmaet beskæftiger sig især med digital markedsføring, og de leverer blandt andet social media markedsføring til mange kendte kunstnere og store firmaer indenfor musikkens verden. Derudover plejer hun en blomstrende karriere som moderne guitarist med udgangspunkt i en "forretning" på Youtube, Facebook og Instagram, hvor hun underviser, reklamerer, demonstrerer produkter eller slet og ret "blærer sig", for hun kan nemlig spille sokkerne af de fleste!

Familieforøgelse

For Stephanie Bradley selv fyldte overvejelserne om karrieren også meget, da hun besluttede at få et barn: For eksempel var hun programsat til at undervise på seminarer med John Petrucci og Paul Gilbert, og hun var selvsagt spændt på, om hun ville kunne leve op til sine kontraktlige forpligtelser indenfor branchen. Ville hun have energi til at øve sig? Kunne hun overhovedet spille guitar, efterhånden som hendes søn voksede i maven? Ville hendes sponsorer og samarbejdspartnere være interesserede? Er det overhovedet rock'n'roll at formere sig?

Alle overvejelserne og bekymringerne viste sig at have været grundløse, for det gik over al forventning - både med graviditeten og karrieren!

Stephanie Bradley siger selv, at hun selvfølgelig i et vist omfang var nødt til at tænke mere på, hvad hun rent faktsik kunne end på de begrænsninger, som graviditeten frembød. Men hun nævner på den anden side sine faste samarbejdspartnere, guitarmærket ESP og mediet Guitar World, som (naturligvis) fortsatte samarbejdet og bestilte opgaver, nøjagtigt som de altid havde gjort. Dét har ført til, at du på Youtube kan se en særdeles højgravid udgave af "shred mor", Stephanie, som demonstrerer produkter i vildskab.

For eksempel kan du se hende her, hvor det gælder en LTD EC-1000 Gold Andromeda...

 

 

 

På den anden side var det en stor oplevelse stadig at trives med og leve af musikken, mens en baby voksede i hendes mave. Hun fortæller, at hun var vild med at spille både for og med sin baby, indtil han blev født - også selvom det var en pudsig oplevelse at iagttage, hvordan guitaren uge for uge blev skubbet længere væk fra hendes krop af den voksende mave. Under graviditen gjorde hun sig umage med at sørge for musik til babyen, som hun også spillede noget klassisk musik for hver dag. I dag, hvor junior er blevet til en livskraftig dreng, reagerer han stadig positivt på at høre den samme musik, som mor spillede for ham allerede i fosterstadiet. Den stolte moder mener dog bestemt, at hans øjne bliver lidt større, når det er Van Halen og andet guf fra den mere rockede del af musikkens verden, som han hører!!

Her er et godt eksempel på hverdagshygge i familien Bradley

 

 

 

Forældrene har naturligvis allerede købt en guitar til junior - en Fender Mustang fra 1966. De sværger dog, at de på ingen måde vil blive skuffede, hvis Samuel Riff Bradley, som han hedder, ikke selv har lyst til at spille guitar... Men ellers er der vel også mange andre fede ting, man kan bruge sådan en årgangs-Fender til, ikke?