Dansk rap

Du ved det sikkert allerede, men dansk rap er for alvor blevet en "ting" indenfor de seneste 10 år. Tænk på navne som Suspekt, Gilli eller nogle af de andre, som du allerede kender... Men nu hvor 2010'erne allerede er udløbet, skal vi vænne os til en ny situation og nye navne. Noget af det, der sker nu, er at kvinderne for alvor rykker og er blevet en magtfaktor, og her kommer

Tessa

Luk op for din radio eller tal med din teenager, hvis du ikke ved, hvem Tessa er. Sidste år eksploderede hun ud over den danske musikscene og blev som helt grøn kunstner hyret til at spille sit første job nogensinde på selveste Roskilde Festival. Siden da er der sket meget på de få måneder, der er gået, og ved porten til det nye årti står Tessa som en stærk pige, der ikke er til at komme udenom!

Og lad os lige åbne ballet og få sparket døren ind med Tessa og "Okay" - det er IKKE for sarte sjæle


Farverigt sprog og høj selvtillid - så er vi ligesom i gang! Som det tydeligt fremgår er, er teksterne særdeles grafiske, og du er aldrig i tvivl om, hvad Tessa mener...

Tessa har lige nu i alt fem numre på musiktjenesten Spotify, hvordaf ét hedder "Fuck Dem Freestyle" og dét er sådan set ikke engang en decideret sang eller single men derimod et intermezzo på et minuts tid, hvor Tessa lufter sit selvværd og udtrykker en karakteristisk mangel på forståelse for alle, der ikke kan se, hvor sej hun er. Men hun giver den gas, og dét er netop, hvad det handler om. For Tessa har en enorm energi og checkethed over sig!

Tessas største hit er nummeret "Ben", som er blevet afspillet cirka 4,5 millioner gange på Spotify og er godt på vej på Youtube.com, selvom der end ikke findes en decideret musikvideo til nummeret.

Hundige hele vejen

Sådan rapper Tessa på nummeret "Okay", for dét kommer hun nemlig fra, og hun bruger sin baggrund på den københavnske vestegn som et afsæt ind i rappens verden, hvor en broget opvækst kan vendes til en styrke. Hun startede i forsommeren 2019 med et par freestyle-videoer på Instagram, hvorefter det virale univers eksploderede af udtryk som "slik min røv - smag min succes", og det der er endnu mere udpenslende! Som kun 21-årig har Tessa formået at bringe sig selv på alles læber, og dét er bestemt ikke tilfældigt.

Tessa har "dét" - hun er startet med tilfældige Instagram-opslag, hvor hun mimede til især Nicki Minaj sange. Dét blev hun opdaget en producer/manager, som kunne se, at hun havde timing, og siden er det gået stærkt! Sproget er direkte, og måske nogen i forældregenerationen må sande, at det kræver stærke nerver at lytte nærmere til hendes tekster. Her er det "Freestyle - Fuck Dem"


Stærke sager og teknisk dygtigt leveret!

Tessa som hjemløs

I interviews fortæller Tessa beredvilligt om, hvordan hun selv er rundet af en kaotisk barn- og ungdom, hvor hun til dels flyttede men også halvvejs blev smidt ud hjemmefra i en meget tidlig alder uden at have nogen steder at gå hen. Hun sov på toiletter i shoppingcentre og gik til en masse fester, hvor hun kunne lægge sig til at sove, fordi hun ikke havde andre steder at være. Der gik også en masse tid med at opholde sig på McDonald's restauranter og den slags steder. Selv siger hun, at hun har svært ved at huske den tid, fordi hun også røg en masse af den hellige urt og derfor var skæv en del af tiden. Det er ikke noget, hun ligefrem fraråder andre at gøre, men hun anbefaler det på den anden side heller ikke.

På Youtube.com ligger der også en sekvens med Tessa, hvor hun svarer på fanspørgsmål, og hvor hun svarer ærligt og direkte på en masse meget forskellige spørgsmål, og hvor vi for eksempel får at vide, at hun selv har arbejdet sig ud af en depression ved hjælp af træning og styrket sit eget selvværd ved at stå op hver morgen og sørge for, at hun ser godt ud og gør noget ud af sig selv. Du kan finde interviewet ved at klikke her.

... Og for at citere hende direkte, så tror jeg, at vi alle sammen godt kunne have brug for en Tessa i vores liv. Budskabet er nemlig klart nok og kommer meget sympatisk frem her overfor DR's P3, hvor du møder Tessa i det eftertænksomme hjørne


Og hvis du ikke har fået nok, så er her en lidt alternativ oplevelse, hvor Tessa møder "Klaver med Koppel" i DR3's nytårsspecial - i anledning af nytåret med komiker og TV-vært Thomas Skov på percussion