Norman's rare Guitars

Der sker vel ikke noget ved at nævne en anden musikforretning her på disse sider, når den

  • ligger i USA?
  • sælger brugte årgangsinstrumenter?

... Og dét gør Norman Harris - kaldet "Norm" - som han har gjort det i mange, mange år.... Og nu er han også en del af personkredsen bag Youtube-kanalen "All Guitar Network", hvor du som seer får lejlighed til at vælte dig i lækkerier, som du aldrig selv kunne få råd til - som for eksempel dén Gibson SG Custom fra 1963, som blues-rock stjernen Joe Bonamassa her viser frem. Norman Harris er i år blevet 71 år gammel, men han er stadig i topform. Han har været selvstændig indenfor guitarbranchen siden 1975 - i øvrigt samme år som jeg selv blev født, og dét sætter jo unægteligt tingene lidt i perspektiv, ikke?

Fredagssnolder

Her er der sørget for underholdningen lige i starten af din weekend med næsten 20 minutters guitaristisk bonanza, når Joe Bonamassa (igen) besøger sin gamle ven og guitar-pusher, Norm Harris, til en snak om, hvad 6-strengede instrumenter kan gøre ved én. Følg med her, og du kan lære om, hvad Bonamassa mener om at være "the hardest working man i showbiz" med 111 jobs om året og muligheden for at skrue ned til et sted i midten af 80'erne i stedet. Han fortæller i en underholdende dialog, at der er ikke er ægte guld i mesterbæltet, som man billedligt talt opnår i kraft af dén titel.

111 er i øvrigt antallet af vindmøller i Anholt Vindmøllepark i Kattegat mellem Grenaa og Anholt. Hvis du nogensinde er sejlet forbi, ved du også, at det er ret mange... Men dén oplysning kan du sikkert ikke bruge til særligt meget...


Du lærer også en gylden regel om køb af årgangsinstrumenter, når Norm Harris siger: "If something looks funny - it might be funny." Hvis du er i tvivl om noget med hensyn til ægtheden af et brugt instrument, så kan det være bedst at beholde tegnebogen i lommen og gå hjem igen... Medmindre du selvfølgelig præsenteres for et sort/hvidt foto af instrumentet i hænderne på den oprindelige ejer... Men selv dér er der grund til at bruge din sunde fornuft og ikke lade dig betage. Men se klippet og hør selv, hvad de rutinerede herrer har at sige.

Hvis du holder ørerne stive og er meget opmærksom, kan du også lære, hvad et "fretless wonder" er, og hvad dét har med tykke strenge og ren lyd at gøre.

Kig forbi

Eftersom der er er langt til Los Angeles, så er det alt andet lige lettere at besøge os på DanGuitar.dk - der er altid åbent hos os, og adressen kender du jo allerede!

For fuldstændighedens skyld, får du her et kort fra Google Maps, så du fremover aldrig glemmer, hvor du finder Norman's rare guitars - på Ventura Boulevard 18969 i bydelen Tarzana, Los Angeles, USA. Hvis du kommer forbi, gider du så ikke købe en beaniehat med Norm's logo med hjem til mig?


Du kan også besøge os i vores showroom på Rugvænget 1 i Grenaa, hvor vi står klar til at hjælpe dig med snart sagt hvad som helst. Vi har altid masser af varer på hylderne, og hvis du er interesseret i et instrument, som ikke lige står i udstillingen, så går vi selvfølgelig gerne ud på lageret og finder det frem til dig!