Spil sammen!

Lige så snart du selv har lært nogle akkorder eller rene toner på dit instrument, så er det på tide at komme ud over rampen og spille sammen med andre musikere. Som nybegynder kan det godt virke som et stort skridt pludselig at skulle spille foran andre eller måske ligefrem sammen med dem... Men der er så meget at hente ved at gøre det, at du aldrig vil fortryde det. Al erfaring tilsiger, at du formentlig bliver decideret afhænging af det!

Jam Session

Hvis du vil gøre noget for din egen musikalitet og forbedre dit spil markant, så er det værd at overveje at komme i gang med at spille sammen med andre så snart som muligt. Husk bare, at musik jo eksisterer, for at nogen skal høre den, ikke? Se for eksempel her, hvad der kan ske i en mere "landlig sammenhæng", når musikere sætter sig sammen og gør noget utraditionelt. Det er "Steve'N'Seagulls", som jammer på AC/DC's nummer "Thunderstruck"!

 

 

 

Af sted med dig, og her er nogle vise ord om, hvad det kan gøre for dig:

Få noget feedback

Når du spiller sammen med andre, lærer du uundgåeligt noget om, hvad du selv er god til, og hvilke områder af dit spil, der kræver mere opmærksomhed, når du øver dig fremover. Du skal bare lukke ørerne op og folde din opmærksomhed ud over forsamlingen, så kan du ikke undgå at få værdifuld viden med hjem, hvilket leder til næsten punkt:

Lær at lytte til andre

At lytte er det allervigtigste, når du spiller sammen med andre. Det er nøglen til enhver form for sammenspil - hvad enten det er musikalsk eller mellemmenneskeligt. At lytte hjælper dig selvsagt med at høre, hvad andre spiller, og hvad din egen rolle i musikken er lige nu

Det er god motivation

At have et spillejob eller et jam at se og arbejde frem mod hjælper dig med at koncentrere din øvning mere, end du ellers ville have oplevet. Når du øver dig, bliver det pludselig med et mere konkret formål - i stedet for bevidstløst udførte øvelser eller halvhjertet "noodling". 

Du lærer noget nyt

Ingen musikere spiller ens... Andre bruger måske andre teknikker, rytmer eller harmonier. Måske kan de noget fedt, som du kan lure af, eller som de er villige til at lære fra sig? På den måde får du helt automatisk noget med hjem - blot ved at møde frem og deltage i løjerne!

Opbyg noget selvtillid

Du spiller ikke helt alene og er dermed ikke helt "blottet", hvis du skulle lave en fejl. Og under alle omstændigheder vil du opleve, at du har udrettet noget, som du kan tage med dig i form af erfaringer og tillid til, at du faktisk kan spille sammen med andre! Pludselig vil det også give mening for dig, når du hører om berømte musikere, hvis karrierer pludselig tog fart, da de begyndte at spille sammen med andre...

Til illustration er her et mini-jam med min store helt, Jared James Nichols, som IKKE mangler selvtillid sammen med Michael Lemmo i den berømte guitarforretning i USA - Norm's Rare Guitars.

 

 

 

HUSK, at der er meningen, at det skal være sjovt at spille, og dét opnår du bedst sammen med andre ved at lave god musik sammen! Vær ikke bange for at komme ud fra dit gemmested og prøve noget af alt dét, du har siddet og øvet dig på. Deltag i et jam, et "Open Mic" arrangement eller start dit eget band sammen med ligesindede!!

Lær mere med Fender Play

Har du behov for liiige at lære lidt mere, før du føler dig helt klar, så kan jeg anbefale Fender Play, som du kan købe et abonnement på ved at klikke her!