Covid-19

Som det ikke kan have undgået nogens opmærksomhed, er også skandinaverne nu mere eller mindre låst inde i eget hjem på grund af den ekskalerende smitte med coronaviruset, Covid-19.

Det er utroligt vigtigt, at vi alle bakker op for at undgå fortsat smittespredning og således også DanGuitar.dk's trofaste medarbejdere. Vi vasker og spritter både hænder, arbejdsredskaber og alt muligt andet, og undertegnede blogger-smølf er flyttet hjem i privaten, hvor jeg gør alt for at undgå min familie... Min beholdning af håndsprit er nede på et absolout minimum, som det tydeligt ses på dette billede

Derfor har jeg forsøgt at blande noget selv, og det virker da også OK. Husk, at det er vigtigt at passe på sig selv og hinanden derude!

Skulle du have behov for mere musik i dit liv, eller hvis du har spørgsmål, så sidder vi klar hos DanGuitar.dk. Vi gør alt, hvad vi kan for at passe på kunderne og hinanden, men vi har åbent, og du kan trygt handle hos os. Så tøv ikke med at give et kald eller et klik, så skal vi nok hjælpe dig videre i din karriere!

Tidsfordriv

Men hvad skal man så få tiden til at gå med i disse krisetider?

Selv har jeg brugt lidt mere tid på at tænke over musik og grej, end jeg normalt ville have gjort. Jeg er kommet op i en alder, hvor jeg må erkende, at min familie synes, at jeg er noget af det værste, hvis de skal høre på, at jeg spiller, så når de alle sammen er hjemme, søger jeg typisk min musikalske inspiration på anden måde end ved at spille selv.

Men så var det, at jeg kom til at tænke på dig, kære læser... Der er jo rigeligt med musikalsk materiale på Youtube.com, og her er mine anbefalinger fra den seneste tid. Jeg har før anbefalet magasinet Premier Guitars "rig rundowns", hvor de interviewer en kunstner eller vedkommendes roadies om grej, så prøv at søge på "premier guitar rig rundown" på Youtube og se, hvad der åbenbarer sig af muligheder... Her er det for eksempel en moderne guitar-helt i form af Nita Strauss, som fortæller om sit udstyr og udviklingen af sin signaturguitar fra Ibanez - Jiva

 

 

Hvis du er mere til et kig bag kulisserne, kan jeg anbefale dig at at søge på dit yndlingsmærke i kombination med ordene "factory tour" - så kan du for eksempel opleve et besøg hos Taylor Guitars i Kalifornien som her

 

 

Hvis du ikke er bange for musikteori og jazzet snak, skal du ikke snyde dig selv for dette interview, hvor Rick Beato har fået chancen for at møde Robben Ford. Hvis du føler dig lost og ikke kan forstå, hvad de siger, når de taler om "II-V-I" og "Altered V", så er du bestemt ikke den eneste. Jeg sad selv med tilbagestrøget hår og forstod bestemt ikke alt, hvad de sagde... Men interviewet er et must, hvis man er til den slags!

 

 

OG - lige i disse dage har Youtube-underviseren David Walliman en gratis pakke med undervisningsmateriale til guitar, som du kan hente. Han lover ikke, hvornår vinduet lukker igen, så det er bare om at få downloadet materialet og komme igang. Du finder hans video med links i beskrivelsen lige ved at klikke lige her (åbner i nyt vindue). Jeg håber, at du når det!

Se en koncert på nettet

Nu hvor vi er berøvet muligheden for at opleve musikken live, så prøv at søge på "full concert" på Youtube - evt. sammen med din yndlingskunstners navn. Der er masser af kunstnere, som lægger lidt ældre koncerter ud til fri afbenyttelse med professionel lyd og kameraføring. Se for eksempel med her, hvor Taylor Swift giver den gas

 

 

... Og NÅR du så har forlystet dine ører og øjne med de fede optagelser, så husk også at støtte de kunstnere, du godt kan lide. Bestil nogle noder eller merchandise og betal for det! Eller hør din kunstner på en forbrugsafregnet streamingtjeneste.Jeg ved godt, at kunstnerne ikke får meget ud af streaming på Spotify og den slags tjenester, men lidt får de trods alt, og det er noget, du let kan gøre.

Jeg kan også på det bestemteste anbefale nogle af de gode musikdokumentarer på for eksempel Netflix. Har du for eksempel set den om Miles Davis? Eller "Springsteen On Broadway"?

Har du selv oplevet noget indenfor musikkens verden, som du gerne vil dele?

God bedring og pas på dig selv

Det var alt for denne gang. Jeg håber, at du og din familie kommer sikkert igennem krisen, og at jer, der alligevel bliver ramt, må slippe så nådigt som muligt fra bekendtskabet med Covid-19.

Husk at bruge tiden kostruktivt - og prøv at have overskud til at vise omsorg for dem, du holder af.