Tommy Emmanuel på slap line

Jeg er faldet over en video på Youtube.com, som jeg ikke synes, at du skal snydes for. Det er muligt, at du kender Tommy Emmanuel i forvejen, men her er et lidt usædvanligt indslag, fordi han her vælger

  1. at spille med plekter - i modsætning til den "fingerstyle", som har gjort ham verdensberømt
  2. spiller på en akustisk guitar fra Gibson - mod normalt de mere eksklusive modeller fra det australske mærke Maton

 

 

Tommy er ikke en fyr, jeg normalt sætter på derhjemme, når jeg skal støvsuge, men man kan da ikke undgå at lade sig betage af hans færdigheder og generelle musiklitet, vel?

CGP

Tommy Emmanuel er fra Australien, og han er vild! Du gør dig selv en stor tjeneste ved lige at google ham eller søge på hans navn på Youtube.com, hvor du vil opleve en ekvilibrisme og virtuositet, som du ikke troede mulig. Så er det sådan set ligegyldigt, om du kan lide genren eller ej: Mandens evner kan man ikke komme udenom.

Jeg kan i øvrigt berige din tilværelse ved at oplyse, at Tommy Emmanuel i skrivende stund er 63 år gammel og er fra Australien. Han har i tidens løb optrådt i mange forskellige sammenhænge som for eksempel ved at være guitarist for gode, gamle Tina Turner. Som barn optrådte han professionelt fra han var cirka seks år gammel, og Tommy Emmanuels far (som havde i alt seks børn) så lyset i Tommy og broderen Phils åbenlyse talenter og tog dem ud af skolen, for at de i stedet kunne spille musik på fuld tid. En stor del af sin barndom boede Tommy Emmanuel og hele familien derfor i to stationcars, mens de turnerede hele Australien rundt og optrådte, indtil myndighederne blandede sig og dikterede, at børnene skulle gå i skole regelmæssigt...

CGP står for "Certified Guitar Player", som er en slags hædersbevisning, som blev uddelt af den afdøde legende Chet Atkins til fem nøje udvalgte musikere. Det siger en del om Chet Atkins navn og status, at han er i stand til at uddele hædersbevisninger, som om han på dén måde slog andre musikere til riddere, men alt det med Chet Atkins er en helt anden historie. Kort fortalt betyder "Certified Guitar Player", at Tommy Emmanuel har mere end almindeligt godt styr på sit instrument!

Han har i øvrigt ingen musikalsk uddannelse som sådan og kan ikke noder.

En Gibson til dig?

Du kan i øvrigt se vores udvalg af Gibsons akustiske modeller ved at klikke her. I klippet ser det ud til, at han spiller på en J-45 i standardudgaven, som du kan kigge nærmere på ved at klikke på billedet af den her nedenfor!