Stor nyhed til bassister

Marcus Miller basserne fra Sire ramte markedet i 2015, og det gik ikke stille for sig. Det viste sig ret hurtigt, at det var lykkedes for det nye firma at producere instrumenter på professionelt niveau allerede fra starten. Dét skete i samarbejde med den verdenskendte bassist Marcus Miller, som ikke alene lagde navn til sin egen serie af basser - men også deltog endog særdeles aktivt i udviklingsarbejdet.

Marcus Miller er kendt for sit samarbejde med kunstnere som jazzlegenden Miles Davis, Herbie Hancock, Luther Vandross og saxofonisten David Sanborn. Det er kunstnere, som kan få lige præcis dén bassist, de ønsker at spille med, og de har valgt Marcus Miller. Her er en lille smagsprøve på, hvorfor...

 

 

Anden generation er her med fede nyheder!

Nu har vi fået de nye Marcus Miller basser fra Sire, og vi glæder os allerede til at dele dem med kunderne. Det er ikke småting, der er sket i forbindelse med udviklingsarbejdet, hvor både Sire og Marcus Miller helt tydeligt at lagt sig grundigt i selen for at kunne stille op med en serie, som ingen andre producenter kan komme i nærheden af med hensyn til både kvalitet og pris. Alle de gode ting er bevaret i den nye serie, mens der virkelig er skruet op for nogle af de fede features, som giver fremtidens bassister noget at lege med!

Sire Marcus Miller har stadig aktiv elektronik med den indbyggede 18v preamp, men pickupperne er nye på de fleste af modellerne. De nye pickupper kan kendes på printet "Sire x Marcus Miller" som står på fronten. De er udviklet på basis af en P-Bass fra 70'erne, som Marcus Miller mener, er noget helt særligt. Udviklingen har derfor skelet kraftigt til dén bas, som allerede er brugt på rigtigt mange indspilninger med store stjerner, og som Marcus Miller selv opfatter som noget nær det perfekte.

 

 

Sires nye hals

Marcus Miller modellern har fået en kraftig opdatering, der hvor det betyder noget, og hvor du som musiker for alvor mærker forskellen. Se selv nærmere på opdateringerne her, for med undtagelse af "Vintage" modellerne, har alle basserne nu

  • Satinlak på bagsiden af halsen for bedre komfort og hurtigere spil
  • Bånd i størrelse Medium mod før "Small" - igen for hurtighed og komfort
  • 9,5 tommers radius på selve gribebrættet efter ønske fra kunderne. Det giver en mere "solid" fornemmelsen, når man spiller på bassen, og det bliver lettere at bende tonerne
  • Gribebrætteet på modellerne V7, P7 og M7, som før var med palisander (Rosewood) bliver nu med ibenholt, som er en lidt hårdede træsort med en flot, mørk glød, og som kan fragtes over landegrænser uden bøvl med CITES konventionen eller andre ubehageligheder
  • Afrundede kanter på gribebrættet for den dér behagelige følelse af, at instrumentet er "spillet til"

Andre forbedringer fra Sire

Der er masser af guf på de nye modeller. Men lad mig især fremhæve disse lækkerier:
  • De nye pickupper er seriøst fede! Du genkender dem på logoet "Sire x Marcus Miller"
  • Også femstrengede basser kommer nu med pickup guard
  • Alle dæksler og covers på bagsiden af instrumentet skiftes fra plastic til elegante, håndlavede dæksler i lakeret asketræ!
  • Du kan hurtigt se på serienummeret bag på hovedet, om du har fat i et eksemplar af 2. generation, fordi serienumrene starter med "2N"!
 

 

Kerneproduktet V7 Vintage beholder naturligvis sine vintagespecifikationer i form af halsen med en radius på 7,25 tommer, smallere bånd og glanslakering bagpå halsen.
 

 

5-strenget eller båndløs?

Hvis du har hang til det dybeste dybe eller foretræker en båndløs bas leveret med de bedste flatwound strenge, du kan forestille dig, så er der også her gode nyheder til dig: Alle de nye modeller fås i båndløse eller femstrengede udgaver!

 

 

... Og nu medfølger der også pickup guard til de femstrengede. Hvis du er i tvivl, hvad en pickup guard er, så se klippet ovenfor med Marcus Miller. Det er metalbøjlen over hans bridge pickup, som både beskytter pickuppen, hvis man spiller med plekter eller kan bruges til at hvile fingrene på, hvis man spiller med "anchor" altså hviler tommelfingeren eller håndroden på bassen.

Hvis du vil vide mere om Sire

Firmaet har en meget interessant historie og er blevet til udfra en betragtning om at kunne tilbyde slutbrugeren - musikeren - det bedste, uden at prisen behøver at være i top. Kredsen bag Sire er selv musikere og gamle bandkolleger, og de har ønsket at give musikeren det bedste mulige udgangspunkt ved at drage fordel af den moderne teknologi - både i selve instrumentet og ved dets fremstilling.

Du kan læse hele historien om Sire og deres samarbejde med Marcus Miller på firmaets egen hjemmeside ved at klikke her! Og her en præsentationsvideo fra Sire, hvor de blandt andet fortæller, at Sires basser er dem, der anmeldes flittigst på youtube.

 

Prøv dem hos DanGuitar på Rugvænget 1 i Grenaa, eller find dem på vores hjemmeside ved at trykke her.

... Og husk så, at "Bass is the bacon of all music!"