Hurtig levering
Returret til 24/1-2023
Vi er e-mærket

Akustisk spansk guitar

Man kan kalde en en spansk guitar, en klassisk guitar eller en guitar med nylonstrenge. Den kan bruges til snart sagt hvad som helst - lige fra lejrbålet til den fineste klassiske musik. En spansk guitar er blandt meget andet oplagt som begynderguitar, fordi strengene er blødere og dermed lettere at spille på. Vi står klar med rådgivning om dit valg!

33 vare(r)

At vælge den rigtige spanske guitar er en spændende proces. For at kunne vælge den spanske guitar, som er bedst for dig, er det dog en fordel, at du er lidt fortrolig med nogle af den spanske guitars egenskaber. Hvis du er opmærksom på disse væsentlige detaljer, så vil du hurtig kunne tage et valg, og du vil få den spanske guitar, som passer bedst til lige netop dig.

Det vigtigste på den spanske guitar

Dækket på den spanske guitar er den del på guitaren, som har størst indflydelse på hvordan den spanske guitar lyder. Dæk i cedertræ giver en levende tone, som er meget tilstedeværende og nuanceret, men er primært kendt for at give en spansk guitar en meget varm og balanceret klang. Gran er det mest anvendte træ til dækket på en spansk guitar, og giver en meget klar og markeret klang. Hos DanGuitar har vi også spanske guitarer, der anvender andre træsortet på dækket, men ceder og gran har i århundreder været de mest almindelige træsortet til dækket på en spansk guitar.

En god spansk guitar kræver en god bund

En spansk guitar med bund og sider lavet af palisander, giver en fyldig frekvensrespons og et kraftfuldt rigt klang fundament. En spansk guitar med bund og sider i palisander vil typisk have en dybere bas og en højere diskant, end en spansk guitar med en anden træsort på bund og sider. Mahogni giver en afbalanceret livlig tone, og er et meget populært valg til den spanske guitar. Mahogni er perfekt til at skabe en varm klang med mellemtone-fokus. Af og til ser man også spanske guitarer med bund og sider i ahorn. Ahorn producerer en dejlig lys og brilliant klang, hvilket gør den til et populært valg for flamenco- og jazz guitarister.

Den rigtige størrelse spansk guitar

Den spanske guitar fås i forskellige størrelser, så du skal måske ikke nødvendigvis have en spansk guitar i fuld størrelse. Hvis du er mellem 6 og 9 år, så vil en ¾ størrelse spansk guitar nok passe bedre til dig, og hvis du er under 6 år, så vil en ½ størrelse spansk guitar være passende.

Hos DanGuitar gennemgår alle vores spanske guitarer en kvalitets kontrol, inden vi sender den til dig. Du er således sikker på, at have en spilleklar spansk guitar, når du modtager den fra os.