Loading

Nodelyrer

Da de fleste af os mennesker er begrænset til kun at have 2 hænder, kan det være udfordrende både at spille tværfløjte og holde noderne på samme tid. Med en nodelyre monteret på tværfløjten har du altid noderne indenfor synsvidde.

3 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

3 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

Hvis du ikke allerede har en nodelyre, så er du håbløst bagud, for en nodelyre til dit blæseinstrument gør livet lettere, når du skal spille efter noder sammen med andre musikere.

Nodelyre

En nodelyre er en dims, som du kan bruge til at sætte på dit blæseinstrument, hvor nodelyren holder noderne for dig, mens du spiller. Det smarte ved en nodelyre til dit blæseinstrument er, at nodelyren er designet til at blive monteret på dit instrument. Når nodelyren er monteret på dit blæseinstrument, har du altid dine noder lige foran dig. Man kan vel også kalde en nodelyre for en "nodeholder" eller et nodestativ til blæseinstrumenter, men eftersom ordet "nodelyre" i sig selv er cool, så holder vi altså fast ved dét i musikverdenen!

Nodelyre eller læseholder til dit blæseinstrument

Nogle steder kalder man nodelyren for en "læseholder" - det er den samme indretning og konstruktion vi taler om til dit blæseinstrument. Hos DanGuitar.dk kan du være sikker på at finde din nye nodelyre til både trompet, klarinet eller fløjte, for vi har altid billige nodelyrer på lager til flere forskellige blæseinstrumenter. Når du først står og mangler en nodelyre, er tanken jo slet ikke til at give slip på igen, før det øjeblik, hvor du kan slipper noderne og overlade dem til lyren, når din nye nodelyre er monteret sikkert på dit blæseinstrument.

Hvorfor hedder det en nodelyre?

Nodelyren har ikke noget med strengeinstrumentet at gøre, som har lagt navn til nodelyren. Men en lyre er et strengeinstrument i familie med en harpe, og nodelyren er altså traditionelt udformet som lyren - blot i metal og egnet til at holde noder i stedet for at spille på. Så ved du dét...