Loading

Båndløs el-bas

En båndløs bas er noget helt særligt. Den lyder fantastisk og de ”manglende” bånd giver din kreativitet frit spil.

3 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

3 vare(r)

Side 1 af 1

Sorter faldende

Uanset om du leder efter en klassisk båndløs el-bas, eller om du søger en mere moderne båndløs el-bas, så er vi, hos DanGuitar, klar til at hjælpe dig med at finde den rigtige båndløse el-bas.

Lyden af din båndløse el-bas vil i høj grad være bestemt af dens pickup-system. Single-coil pickupper på en båndløs el-bas har generelt en klang med en fremtrædende mellemtone, hvilket er perfekt til at skære igennem et mix. Humbucker pickupper har et relativt højere output og mere bund, hvilket gør dem populære blandt hardrockere. Uanset om du foretrækker lyden af humbuckere eller single-coil pickupper, så kan din båndløse el-bas’s indbyggede elektronik give dig mulighed for at udforske et bredere klang spektrum. Båndløse el-baser med passiv elektronik byder typisk på mere basale lydstyrke- og tonekontroller, mens instrumenter med aktiv elektronik ofte byder på flerbånds EQ til, at forme din lyd på el-bassen med. Udover 4-strenget båndløse el-basser tilbyder vi også 5-strenget båndløse el-bas guitarer. En 5-strenget bas har en dybere streng under den dybe E-streng, som ofte stemmes i H.

Strengelængden på en båndløs el-bas

Strengelængden eller mensuren på en 4-båndløs el-bas - spiller en stor rolle for, hvordan el-bassen føles, og for den båndløse bas’s overordnede stemme. Den mest almindelige strengelængde på en 4-strenget båndløs el-bas er 34 tommer eller 86,36 cm. Længere strengelængder vil få strengene til at føles strammere og lyde dybere og tungere, mens kortere strengelænger vil få strengene til at føles løsere, og el-bassen vil lyde lysere og mere tilstedeværende.