Hurtig levering
30 dages returret
Vi er e-mærket

Fender Standard Jazz Bass, PF, BLK el-bas sort

Fender
  • Den sorte klassisker fra Fender med hvid slagplade
  • Her i en version med Pau Ferro gribebræt
  • Et instrument, der holder hele karrieren
Farve
Udgået hos os
Varenr.:FD-0146203506

Din bas kommer igennem vores kvalitetskontrol, inden vi afsender den til dig.

Beskrivelse

  • Den sorte klassisker fra Fender med hvid slagplade
  • Her i en version med Pau Ferro gribebræt
  • Et instrument, der holder hele karrieren
  • 2 pickupper med single-coil og knapper i vintage style

Det var Leo Fender, der i 1951 konstruerede og byggede verdens første elektriske basguitar, og hver elbas, der er lavet siden da, indeholder designelementer, som kan føres tilbage til hans oprindelige design. Men Leo Fender var aldrig tilfreds, så i 1960 introducerede han en "deluxe-model", som blev solgt under navnet Fender Jazz Bass. Jazz Bassens design var så velgennemtænkt, at det har ændret sig meget lidt igennem årene, så vores moderne Standard Jazz Bass fremstår i dag stort set sådan, som Leo Fender ønskede det.


Fender Standard Jazz Bass er en 4-strenget elbas med krop i elletræ, ahornhals og gribebræt i pau ferro. Da kroppen på en elbas er større end en tilsvarende elguitar, kan det betyde, at bassen kan have en tendens til at være tung at stå med. For at modvirke dette har Fender bygget jazzbassen i elletræ, som både er en meget resonant træsort, og som bidrager med en flot tone - en egenskab, som mange vil sætte pris på efter to eller tre timer på scenen. Derudover er kroppen udført i et såkaldt "offset waist" design, som gør, at bassen ligger tættere ind til kroppen end de fleste andre basser, hvilket giver en mere behagelig spilleposition.


Paradoksalt nok var Leo Fender hverken guitarist eller bassist, så han vidste ikke, at man ikke anvendte ahorn til datidens instrumenter, men nogle gange skal der friske øjne til for at se muligheder, og Fenders valg af ahorn som træsort til jazzbassen var så genialt, at de lyse ahornhalse i dag er et af Fenders kendetegn. Standard Jazz Bass har en flot afbalanceret ahornhals med en moderne "C"-halsprofil, som foretrækkes af langt de fleste bassister. Ahorn tilfører lidt klarhed til jazzbassens lyd og er lidt "glattere" at spille på. Det giver bassen en vintage-karakter, som mange sætter pris på.

Fenders tidlige elbasser havde kun én pickup, men Fender indså, at det var nødvendigt at gøre jazzbassen mere alsidig og designede den derfor med to pickupper. Ikke nok med det, han udviklede også en helt ny pickup til jazzbassen, som havde så klar og veldefineret en lyd, at den blev en af vore dages mest kopierede pickupper. Standard Jazz Bass har den samme type single-coil Jazz Bass pickupper, som den oprindelige Jazz Bass fra 1960 var udrustet med, men pickuprummet er blevet afskærmet, hvilket gør bassen mere støjsvag både på scenen og i studiet. De to pickupper styres af to individuelle volumenkontroller og en fælles tonekontrol. Der er således ikke nogen pickupskifter, men Fender giver dig i stedet muligheden for at mixe lyden fra de to pickupper, hvilket giver elbassen et bredere og mere alsidigt toneområde.

Din bas kommer igennem vores kvalitetskontrol, inden vi afsender den til dig.

Skriv din anmeldelse her

Anmeldelser (0)

Skriv dit spørgsmål her

Spørgsmål (0)