Har du eller dit barn lyst til at lære at spille trommer? Så melder dig sig mange spørgsmål om valg af udstyr, metode, undervisning eller selvstudier og andre svære valg. Heldigvis er det værste overstået, når først man sidder bag trommerne og skal til at lære at spille, for derfra er der nemlig masser af timers sjov og udvikling at hente!
Noget af det fede ved at spille trommer er, at man som trommeslager godt kan have lidt lettere ved at finde et band at spille med. Mens der er masser af guitarister "på markedet" og lidt færre bassister, så er der altid nogen i netop dit område, som kan bruge en god trommeslager! Se det som en investering i fremtiden...
Som trommeslager skal du bruge et "sæt", og det kan godt være en lidt skræmmende oplevelse at skulle ud og finde det rigtige. Heldigvis er der også mindre og prisbevidste alternativer, når du skal i gang, og du behøver ikke at starte med et fuldt udstyret trommesæt med masser af tam-tam'er og bækkener. Vi vil alle sammen gerne være Lars Ulrich fra Metallica, men mindre udstyr kan også gøre det til at starte med...
Et trommesæt kan købes i løsdele eller som en samlet pakke. Det består af:
Der er flere forskellige måder, man kan holde på trommestikkerne. De er alle lige korrekte. En søgning på Google vil finde lige så mange forskellige holdninger, som der findes trommeslagere og også afsløre nogle fine navne til hver "metode". Der kan være tale om forskellige former for "matched grip" - amerikansk, tysk eller fransk greb - eller traditionelt greb.
Som regel finder du med tiden ud af, hvad der passer til dig - eller til forskellige formål. Hvis du går til undervisning, skal du selvfølgelig gøre, som læreren siger, men ellers mener jeg, at dét som falder dig mest naturligt, når du griber stikkerne uden at tænke nærmere over det også vil være det rigtige for netop dig - i hvert fald til at starte med!
Jamen, hvis sættet er på plads, eller du i det mindste har anskaffet dig et par trommestikker og en øvepad, så gælder det jo bare om at komme i gang!
Husk altid på, at som trommeslager er det dig, der står for rytmen. Du er orkestrets bankende hjerte, og det er derfor utroligt vigtigt allerede fra starten af, at du prioriterer at kunne holde rytmen! Som den væsentligste del af dit "arbejde" skal du holde rytmen og udgøre grundstenen i det musikalske hus, som du bygger sammen med dit band. Det er derfor en rigtigt god idé, at du allerede fra starten vænner dig til at øve med en metronom, som kan hjælpe dig med at holde rytmen. På den måde vænner du dig med det samme til at holde en jævn rytme, og vigtigheden af netop dét kan ikke overdrives!!
Her er endnu en video med nogle grundlæggende teknikker til, hvordan du holder rytmen og eventuelt gør den lidt mere spændende. Det tager tid at blive god til, så fortvivl ikke, hvis det ikke med det samme lyder helt, som du forestillede dig..
Brug enhver lejlighed til at øve dig - brug stikkerne på sofapuder, stolehynder, plankeværk eller dine ben. Gode trommeslagere har altid rytmen i kroppen!
Når du bliver lidt bedre, kan du prøve at spille med på sange på din MP3-afspiller eller telefon.
Det er altid en god idé at optage sig selv og lytte lidt til, hvordan du er i stand til at ramme beatet. De fleste moderne mobiltelefoner indeholder en optagefunktion, og de fleste får en ret stor overraskelse, første gang, de prøver det.