Nita Strauss

Nita Strauss er fremtiden, når det handler om ekvilibristisk guitar indenfor den tungere rock - og så er hun kvinde! Hun er et af de efterhånden mange og tydelige eksempler på, at guitaren er alle, og hun begår sig i en verden, hvor kvinderne traditionelt ikke har været særligt godt repræsenteret - heavy rock! 

Se selv her, hvad hun er i stand til på første singleudspil fra pladen Controlled Chaos, som lander d. 16. november 2018 - her er den officielle video til "Our Most Desperate Hour".


Nita Strauss i få ord

  • hun er født d. 7 december 1986 i Los Angeles
  • brød igennem med det kvindelige hyldestband "The Iron Maidens", som spillede numre af heavygiganten Iron Maiden
  • har siden 2014 spillet i legenden Alice Coopers band
  • har i 2018 lanceret sin Ibanez signaturmodel kaldet "Jiva"
  • udkommer d. 16. november 2018 med sit første soloudspil, Controlled Chaos
  • har optrådt som nummer ét på Guitar Worlds liste over kivndelige guitarister enhver bør kende!

Alice Cooper

De fleste kender Alice Cooper, som er en levende heayy metallegende. Han har for nylig udtalt om Nita Strauss, at hun ligner en fotomodel og spiller guitar som Eddie Van Halen. Her er en smagsprøve på, hvad der sker, når Nita går på scenen med Alice's band


Piger på guitar

Nita har for nylig givet et exclusivt interview til heavy metal nyhedssiden Metal Injection, som nu ligger på youtube. I interviewet kommer hun blandt andet ind på, at stadig flere piger spiller guitar og i stadig større omfang dukker op på scenerne over hele verden. Om dét fortæller hun blandt andet, at hun synes, det er en rigtigt fed udvikling, fordi det efter hendes opfattelse gennem mange år ikke har været normalt at være en kvindelig guitarist. Men efter Nita Strauss' opfattelse begynder der nu for alvor at ske noget med hensyn til kvindelige guitarister.

Adspurt, om hun synes, ligestillingen vinder frem i 2018, svarer hun, at der trods alt er sket dét, at hun ikke længere opfattes som et "bizart" fænomen som kvindelig guitarist, men at der er langt til en ligelig fordeling af mandlige og kvindelige guitarister - hvis det da nogensinde bliver sådan. Men udgangspunkt i en clinic, hun om aftenen skal holde i Guitar Center i New York, gætter hun på, at kønsfordelingen til sådan et arrangement måske er cirka 90 procent mænd mod 10 procent kvinder, men at det for ganske få år siden måske nærmere var 99 mod 1. Du kan se interviewet her


Bemærk interviewerens konklusion omkring 4:05: "More women in metal"!

Piger i heavy metal

Med udgangspunkt i sin egen kommende udgivelse af Controlled Chaos, giver Nita Strauss også udtryk for, at hun håber at åbne nogle døre til heavy verdenen. Selv har hun altid været interesset i skrigende vokaler, pumpebas og dobbelte stortrommer, og hun håber, at nogle guitarinteresserede eller måske oven i købet flere kvinder vil få øjnene op for en genre, de måske ikke selv instinktivt ville være søgt mod.

Nita Strauss siger selv, at albummet spænder fra det lyse og sjove til det aggressive og mørke - og fra fredfyldt til kaostisk. Albummet giver på den måde lytteren et indblik i hendes personlighed og musikalitet.