Hurtig levering
30 dages tilfredshedsgaranti

Battle of Sound

Igen i år byder dækproducenten, Firestone, velkommen til talentkonkurrencen - Battle of Sound – hvor præmien er 2x gavekort på hele 25.000 kr. som I frit kan vælge musikinstrumenter, lyd- eller lysudstyr for her hos DanGuitar.dk.

Er det ikke svært, og hvem kan egentlig vinde Battle of Sound?

”Er det ikke vildt svært at vinde sådan en konkurrence” spørger du!? Nej, det er faktisk ikke specielt svært! Du skal selvfølgelig være bedst for at vinde, men sådan er det jo tit med konkurrencer. Til gengæld har du to forskellige kategorier, du kan vælge i mellem – solistkategorien og bandkategorien. 
Dermed skulle det vist være umuligt ikke at passe ind i en kategori, uanset hvilken sammenhæng du end dyrker din musik i. 
Der er altså 25.000 kr. til både en solist og et band! Så, om du er medlem af et Ober Polka orkester eller forsøger at etablere dig som solist indenfor mongolsk strubesang, gør det ingen forskel – bare det drejer sig om original musik af én eller anden art.

Musik og GUMMI?!?

Spørgsmålet ”hvad hulen laver en dækproducent med en musikrelateret talentkonkurrence” presser sig nok allerede på…. Men for Firestone er det helt normalt at håndtere både gummi og musik, og de er dygtige til begge dele! Faktisk har de hjulpet aspirerende musikere, i snart 100 år, med at få deres musik ud til masserne. Alt det med musikken startede, for Firestone, tilbage i 1928 på NBC, hvor radioprogrammet The Voice of Firestone fungerede som en platform, hvorfra nye, ukendte artister kunne få deres musik spillet. The Voice of Firestone gav rigtig mange ukendte artister den så vigtige ”air time”, som ellers var utrolig svær at få i tiderne langt før det dersens internet. The Voice of Firestone kørte, i øvrigt, på NBC frem til 1963.

Musik og GUMMI?!?

Hvad kan man vinde i Battle of Sound?

Èn ting er, at 25.000 kr. kan være en særdeles mærkbar hjælp til et up coming band eller - solist, men da konkurrencen delvist afgøres via online stemmer, giver det også en fantastisk mulighed for at få enorm eksponering ude på de sociale medier. Som deltagere i Battle of Sound, kan I nemlig forvente at nå langt ud i de virtuelle kroge af de sociale medier, da både de dygtige marketingsfolk hos Firestone og os her hos DanGuitar.dk arbejder intenst med løbende at lave massiv kampagne for konkurrencen – ligesom du formentlig kommer til, hvis du altså vil vinde Battle of Sound. Battle of Sound er dermed en særdeles stor mulighed for ambitiøse musikere, og de tidligere vindere har opnået meget stor rækkevidde og opmærksomhed. En ekstra lille bonus for vinderen er også, at vores produktspecialister selvfølgelig står klar til at hjælpe vinderne med at få mest muligt ud af deres 25.000 kr. her hos DanGuitar.dk.

Hvad kan man vinde i Battle of Sound?

Hvem har egentlig vundet Battle of Sound?

Vinderne de seneste år har været meget varierende i udtryk og stil - lige fra lyrisk indie inspireret singer-songwriter musik og til elektropop/rock inspireret af improvisationsjazz og punkrock. Dermed er det vist cementeret, at du ikke skal holde dig tilbage fra at deltage, selvom du spiller musik med meget lange beskrivelser. Dog skal du vide, at du også er lige så meget velkommen i deltagerfeltet, selvom du spiller ska, pop, jazz eller andre stilarter med korte navne!
Blandt de tidligere vindere finder vi navne som Downtown July, Aufori, Peaceful James, Freija og Fillipa (også kendt som Filipa Q på Youtube) og mange flere.

Hvordan fungerer det, og hvem vælger vinderne af Battle of Sound?

”Men hvordan gør vi, og hvem bestemmer, hvem der vinder?”, kan vi næsten høre dig spørge. Jamen, det er faktisk heller ikke svært. Det kræver blot noget godt originalt materiale (ikke kopi musik) og noget godt gammeldags benarbejde. Altså ikke ulig hverdagen for enhver ambitiøs musiker.


Konkurrencen er bygget således op, at det er 3 professionelle dommere, der udvælger de deltagere, som går videre til selve finalerunden. Dommernes stemmer vægter med 1/3 i finalerunden, og de stemmer, I så selv skaffer, tæller de sidste 2/3.

  • Når I har tilmeldt jer og uploadet jeres bedste materiale, fra uge 24 til og med uge 33 (10. juni - 18. august), på Battle of Sound hjemmesiden, så går de professionelle dommere i gang med at vurdere og votere for at finde 9 deltagere i hver af begge kategorierne, som går videre til finalen.
  • Når finalisterne så offentliggøres, i uge 35, skal I seriøst ud over stepperne og i gang med at promovere jer selv for, på den måde, at sørge for at samle flest mulige stemmer – der kan stemmes på jer fra uge 36 til og med uge 39 (2. - 29. september).


Selvpromovering har måske en lidt negativ klang i nogle brancher, men i musikbranchen er det både positivt, nødvendigt og en super øvelse til resten af jeres musikkarriere. Tidligere deltagere har været ret kreative i deres ”gøren opmærksom på dem selv”. Nogle har bagt kager til hele deres skole eller arbejdsplads, og andre har delt flyers ud på gader og stræder, men fælles for dem alle har været en stor indsats på sociale medier.

Hvem er dommere i Battle of Sound?

”Hvem er egentlig de professionelle dommere i Battle of Sound”? Spørger I nok nu. Jo altså, den dommer der er gået igen gennem alle årene er, Marcus Winther-John, der bl.a. blev kendt som ét af de stiftende medlemmer i Inside the Whale og sidenhen har skrevet platinsælgende hits for flere store nationale og internationale navne. Bl.a. står Tim Christensen, Mads Langer, Christopher, og Sanne Salomonsen på CV’et. Marcus Winther-John har altid to meddommere, som der har været lidt udskiftning i gennem årene, men det har være en blanding af velkendte musikskribenter, anmeldere og musikere - så med 3 sådanne kapaciteter indenfor musikken, er alle deltagere i særdeles kyndige og trygge hænder.

Hvem er dommere i Battle of Sound?

Held og lykke!

Kort sagt - hvis du en ambitiøs musiker, der laver eget materiale, så er Battle of Sound konkurrencen en fantastisk mulighed for en stor musikkarriere og en seriøs opgradering af dit musikgrej.
Så der er vist ingen vej uden om, at du skal en tur ind på Battle of Sound hjemmesiden og tilmelde dit senest i uge 33 (18. august). 
Når du kommer ind på hjemmesiden, skal du indtaste kontaktoplysninger, uploade et foto samt indsætte et link til musikken, du gerne vil deltage med. Derefter skal du finde dine promotortalenter frem og i gang med at få folk til at stemme på dig.
Vi kan kun ønske dig alt mulig HELD OG LYKKE, og vi glæder os både til at høre din musik og hjælpe dig med at finde for 25.000 kr. udstyr her i vores kæmpe ”slikbutik”! 

Læs mere og tilmeld dig årets Battle of Sound her.